Home > #Hoofdnieuws > Porsche Night of Champions: Laurens Vanthoor naar Le Mans in GTE Pro en ander Porsche-nieuws.

Porsche Night of Champions: Laurens Vanthoor naar Le Mans in GTE Pro en ander Porsche-nieuws.

FIA WEC – Porsche GT Team neemt in 2022 opnieuw deel aan de GTE Pro-klasse met twee Porsche 911 RSR. De #91 wordt, zoals dit jaar, bestuurd door Gianmaria Bruni en Richard Lietz. Voor de 24 uur van Le Mans worden ze bijgestaan door Fred Makowiecki. Laurens Vanthoor komt als ploeggenoot van het duo Kévin Estre en Michael Christensen op de #92 bij de etmaalrace aan de start.

NES – Twee weken voor de Franse klassieker strijdt Laurens Vanthoor samen met Kévin Estre, Michael Christensen en Frédéric Makowiecki voor succes in de 24 uur van de Nürburgring met een Porsche 911 GT3 R van Team Manthey. Vanthoor won deze uithoudingswedstrijd in 2015.

IMSA – Mathieu Jaminet en Matt Campbel zullen met Pfaff Motorsports in GTD-Pro aantreden. Voor de langere races wordt Felipe Nasr hun teamgenoot.

LMDh – Felipe Nasr en Dane Cameron werden aangetrokken om de Porsche LMDh te ontwikkelen die in 2023 zijn competitiedebuut maakt. Porsche Penske Motorsport brengt de wagen zowel in het FIA WEC als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship aan de start.

(Foto: © Porsche AG)