Home > Electric > Divers > Extreme E: titel voor Kristoffersson, Molly Taylor en Rosberg X Racing

Extreme E: titel voor Kristoffersson, Molly Taylor en Rosberg X Racing

Rosberg X Racing (RXR) is kampioen van het allereerste seizoen van Extreme E en behaalde de titel na een vierde plaats in de Jurassic X Prix die het seizoen afsloot in Dorset.

foto: (c) etreme-e.com

Ondanks de 155 punten voor de zege in de Jurassic X Prixrs voor het team X44, wonnen RXR’s Johan Kristoffersson en Molly Taylor het kampioenschap met gelijke punten dankzij meer X Prix-overwinningen in de loop van de campagne, met drie overwinningen uit vijf evenementen. Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez behaalden uiteindelijk hun eerste Extreme E-overwinning in deze vijfde wedstrijd.

Jenson Button’s JBXE en Andretti United Extreme E vervolledigden het podium in deze finale door respectievelijk tweede en derde te eindigen, terwijl ACCIONA | Sainz vijfde werd achter de pas gekroonde kampioenen van RXR.

Johan Kristoffersson, RXR: “Het is fantastisch, dit was een nieuwe raceserie, een nieuw team en nieuwe locaties, maar we hebben zo hard gewerkt om hier te komen, en kampioen worden voelt echt geweldig. Molly [Taylor] reed vandaag uitstekend en beheerste de uitdagende omstandigheden en ik wist dat het enige dat me nog restte was om geen fouten te maken en de auto veilig thuis te brengen. We zijn verheugd om kampioen te zijn en kijken ernaar uit om dit met het team te vieren.

Molly Taylor, RXR: “Het voelt geweldig om de allereerste kampioenschapswinnaars van Extreme E te zijn. Dit seizoen was brutaal, racen in enkele van de meest afgelegen delen van de wereld in echt extreme omstandigheden, maar we hebben samengewerkt als een team en we zijn blij met dit resultaat. De zenuwen waren zeker aanwezig vandaag, maar Johan [Kristoffersson] en ik hielden onze ogen gericht op de eindprijs, en de inspanningen van het hele team gedurende vele maanden hebben ons vandaag op dit punt gebracht.”