Home > Circuit > In een notendop: DTM, ADAC GT Masters en 24h Series

In een notendop: DTM, ADAC GT Masters en 24h Series

DTM – KÜS Team Bernhard kondigde aan dat het met een Porsche 911 GT3 R voor Thomas Preining aan de start komt. In de DTM Trophy zal de ploeg rond Timo Bernhard met twee Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport aanwezig zijn.

Clemens Schmid bestuurt één van de vier Lamborghini die Grasser Racing Team in 2022 inzet.

ADAC GT Masters – Het Duitse GT3-kampioenschap gaf aan dat reeds 18 teams met in totaal 30 wagens waren aangemeld voor het seizoen 2022! Het gaat om bolides van Audi, BMW, Corvette, Lamborghini, Porsche en Mercedes-AMG.

Regerend kampioen Land-Motorsport zet drie Audi R8 LMS GT3 in. Tim Zimmermann is de eerste rijder die door het Duitse team werd aangekondigd en hij neemt plaats in de #1.

Er staan ook enkele debuterende teams aan de start. Zo maakte Drago Racing Team ZVO, een nieuw team onder leiding van Philipp Zakowski en voormalig DTM-rijder Jörg van Ommen, wereldkundig dat het een Mercedes-AMG had aangemeld. Allied Racing, een team dat we dit jaar in de GT World Challenge Europe aan het werk zagen, schreef een Porsche 911 GT3 in voor alvast de twintigjarige Joel Sturm.

24H Series – De BMW M4 GT3 van Schubert Motorsport wordt in Dubai door Nick Yelloly, Jordan Witt, Jens Liebhauser en Marcel Nenerz bemand.

(Foto’s: © KÜS Team Bernhard, © Land-Motorsport, © ADAC GT Masters, © Schubert Motorsport)