Home > #Hoofdnieuws > FIA F2 test: Drugovitch snelst op dag 2, Amaury Cordeel met positief gevoel

FIA F2 test: Drugovitch snelst op dag 2, Amaury Cordeel met positief gevoel

Felipe Drugovich zette zijn indrukwekkende terugkeer bij MP Motorsport voort op dag 2 van de tests op het Yas Marina Circuit. Voor onze landgenoot Amaury Cordeel was er vooral een zeer vruchtbare namiddagsessie.

foto: (c)Dutch Photo Agency

Drugovitch zette de snelste tijd tot nu en domineerde de ochtendsessie. Hij eindigde met een voorsprong van meer dan vier tienden op UNI-Virtuosi rijder Jack Doohan en Jehan Daruvala (PREMA Racing), gisteren nog de snelste. Carlin-rookie Logan Sargeant topte de namiddagsessie en was daar Daruvala en Marcus Armstrong (Hitech Grand Prix) te snel af.

Amaury Cordeel: één worden met de wagen

Onze landgenoot Amaury Cordeel, die zijn debuut maakt in de klasse, kende gisteren veel problemen met de wagen bij het eveneens debuterende Van Amersfoort, en kwam amper aan rijden toe. Vandaag kon hij zich optrekken aan een gestage verbetering en kon hij zich beter aanpassen aan de wagen. Het resultaat was zeer bemoedigend en er wordt uitgekeken naar de afsluitende sessies morgen.

Na gisteren slechts 11 ronden te hebben gereden door motorproblemen, wilden we vandaag vooral gaan voor de ‘long runs’ om mij beter één te doen voelen met de wagen van Van Amersfoort Racing. Ook voor het team was het vandaag nog wat zoeken aangezien zij pas afgelopen maandag de wagen in handen kregen. In de tweede helft van de namiddagsessie besloten we, in overleg met het team, de lat wat hoger te leggen en te proberen enkele kwalificatierondes af te leggen. Helaas waren er nog een tiental rode vlaggen in de sessie waardoor we ervoor kozen om de meeste bandensets te sparen voor morgen. Ik durf eerlijk toegeven dat tijdens de enkele snelle rondes die we afwerkten, we het ritme konden aanhouden van de rondetijden in de middenmoot. Dus ik kijk met heel wat positieve gevoelens uit naar de sessies van morgen!

Abu Dhabi (UAE), DEC 16-18 2021 – Post season test F2 at Yas Marina Circuit. Amaury Cordeel #23 HWA Racelab
© 2021 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency