Home > F1 > F1 Abu Dhabi Test: De Vries snelste op dag 1

F1 Abu Dhabi Test: De Vries snelste op dag 1

Nyck De Vries mocht met de Mercedes vandaag de testdag op het Yas Marina circuit afsluiten als snelste. Hij bleef meer dan een seconde voor aan Liam Lawson met de Alpha Tauri-Honda.

foto: (c)alpha tauri/media

Derde snelste was Oscar Piastri die voor het eerst met een Alpine-Renault in “kampioenschaps-setting” reed. De AustraliĆ«r testte eerder al de oudere modellen.

De verrassing van de dag was de Mexicaanse Indycar rijder Patricio O’Ward die de McLaren-Mercedes mocht proberen en deze ochtend de snelste tijd zette. Er volgden dan nog meer rookies met Guanyu Zhou (Alfa Romeo-Ferrari), Juri Vips (Red Bull-Honda) en Nick Yelloly (Aston Martin-Mercedes).

Op een achtste plaats vonden we Daniel Ricciardo met de McLarenn-Mercedes als eerste van de rijders met de “mule-car” (muilezel), de wagens die met de nieuwe 18-duims velgen rijden. Hij was net sneller dan Lance Stroll, eveneens op de 18″ velgen. F2 vicekampioen Robert Shwartzman vervolledigde de top 10 met de gewone Ferrari).

dan volgden nog Charles Leclerc (Ferrari), Valtteri Bottas (Alfa Romeo-Ferrari), Antonio Fuoco (Ferrari), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri-Honda), Logan Sargeant (Williams-Mercedes), Esteban Ocon (Alpine-Renault), Max Verstappen (Red Bull-Honda), George Russell (Mercedes) en Mick Schumacher (Haas-Ferrari). De wagens aangeduid met (*) reden op de nieuwe 18-duims C5 Pirelli.