Home > #Hoofdnieuws > Wie is de ondernemer… achter Bert Redant?

Wie is de ondernemer… achter Bert Redant?

De wintermaanden komen eraan en dan valt de autosport toch een beetje stil. Autosportwereld.be neemt echter geen winterpauze en daarom starten we met een nieuwe reeks waarin we de ondernemer achter de autosportfiguur aan bod laten komen. Tussen autosport en het zakenleven zijn immers heel wat parallellen. De derde in de reeks is Bert Redant, voormalig winnaar van het Belgische GT-kampioenschap en de 24 uur van Zolder, teammanager van Red Ant Racing en in het professionele leven zaakvoerder van meerdere bedrijven in de automobielsector.

Foto’s: ® Red Ant Racing

Wat houdt jouw professionele activiteit in? 

“Mijn echtgenote en ik hebben samen zes Red Ant Tyres servicepunten in Vlaanderen, waar we naast plaatsen van banden voor alle gemotoriseerde voertuigen, via Red Ant Maintenance ook onderhoud voorzien voor personen- en bestelwagens. Daarnaast verhuren wij met Red Ant Renting ook all-in bandenformules voor vracht- en bestelwagens, bieden wij een abonnementsformule voor onderhoud, en sinds kort hebben wij ook totaaloplossingen voor mobiliteit.”

Wat neem je mee van de sport in je professionele leven of omgekeerd?  

“We hechten naast de kwaliteit van ons werk ook belang aan ons imago.  Ik probeer al onze verkooppunten strak en netjes te houden, en het ‘vuile’ beeld dat veel mensen hebben als ze aan een bandencentrale denken, te doen vergeten. Wij investeren op dat vlak veel zonder dat het evenwel meteen rendeert. Ik voel me wel erg trots als ik vanop een afstand naar mijn onderneming kijk en dat gevoel neem ik ook naar mijn raceteam mee. Te allen tijde moet alles er strak en net uitzien en een professionalisme uitstralen. Ik geniet er dan ook van.

Omgekeerd neem ik de wil om te winnen, de wil om nieuwe uitdagingen aan te gaan, mee van het circuit naar onze bedrijven. Ik weet van mezelf dat ik nooit van autosport mijn beroep had kunnen maken. Daarvoor ben ik niet snel genoeg en ik ben er te laat mee begonnen. Ik weet daarentegen wel dat ik met mijn capaciteiten het maximum uit mijn carrière heb gehaald, zonder daarvoor extravagante bedragen uit te geven. En ik heb ervan genoten!

Ook dat maximaliseren van kansen en opportuniteiten die je op je pad tegenkomt, heb ik in zowel het racen, het uitbouwen van mijn raceteam als in de uitbouw van onze verkooppunten altijd met beide handen gegrepen. En daarom niet altijd met succes hoor… Maar ik vind dat je pas echt een nederlaag hebt geleden als je niets hebt geleerd. Op circuit, maar zeker ook in het bedrijfsleven.

Zowel als rijder als ondernemer heb ik het gevoel dat ik nog altijd bijleer en groei, ondanks ik al de 50 voorbij ben.”

Al sportieve plannen voor 2022?

“Ook volgend seizoen gaan we met ons team Red Ant Racing terug een grote stap zetten en gevoelig groeien. Maar daarover gaan we apart communiceren als de tijd rijp is.”