Home > #Hoofdnieuws > FIA F2: Oscar Piastri is de kampioen 2021

FIA F2: Oscar Piastri is de kampioen 2021

Het was vooraf aangekondigd. De titel kon Piastri bijna niet meer ontsnappen. De Australiër stelde zich niet tevreden met een afwachtende race en de punten, maar ging nog resoluut in de aanval en sloot zijn kampioenenjaar af met een nieuw podium.

foto: (c)fiaformula2.com/media

Jehan Daruvala lukte een goede start met de Carlin en leidde de race voor Felipe Drugovitch met de UNI Virtuosi. Zowel Shwartzman als Piastri, beide Prema titelkandidaten, kwamen goed weg. Piastri nestelde zich achter zijn teamgenoot en volgde hem doorheen het peloton van de tiende naar de vierde plaats. Voor de Australiër zou dat voldoende zijn om de titel binnen te halen.

Vooraan duelleerden Daruvala en Drugovitch ronde na ronde om de leiding, maar ondanks enkele momentjes kon de Indiër wel vasthouden aan de leiding. Op drie ronden voor het einde koos Piastri voor de aanval en ging voorbij Shwartzman. Daarmee was het kampioenschap definitief beslist, want ook in deze race bleef Piastri voor aan al zijn titelconcurrenten. Met 223.5 punten voor de Australiër tegenover 162 voor Shwartzman verdween ook de laatste hoop voor de Rus om nog iets te betekenen in de titelstrijd.

Zege dus voor Daruvala, Drugovitch hield vast aan de tweede plaats en Piastri vierde zijn titel in stijl met nog een podium.

Straks is er nog de tweede sprintrace. Daarin start Marcus Armstrong op de pole