Home > #Hoofdnieuws > Wie is de ondernemer achter… Christoff Corten?

Wie is de ondernemer achter… Christoff Corten?

De wintermaanden komen eraan en dan valt de autosport toch een beetje stil. Autosportwereld.be neemt echter geen winterpauze en daarom starten we met een nieuwe reeks waarin we de ondernemer achter de autosportfiguur aan bod laten komen. Tussen autosport en het zakenleven zijn immers heel wat parallellen. De aftrap was weggelegd voor Véronique Hostens en nu is het de beurt aan Christoff Corten, de voorbije jaren onder meer tweemaal winnaar van de 24 uur van Zolder.

Wat houdt jouw professionele activiteit in? 

“Mijn dagdagelijkse taak bestaat eruit dat ik verantwoordelijk ben voor het besturen van een familieonderneming in de automotive sector. Concreet gaat het over diverse concessies met verschillende vestigingen in de regio Vlaams-Brabant. Momenteel hebben we de merken Peugeot, Citroen en KIA in portefeuille, alsook ons occasielabel dat we verder aan het uitbreiden zijn. Tevens ben ik ook dagdagelijks met mijn autosportactiviteit bezig, en dit zowel om mijn fysieke conditie te blijven optimaliseren, als mijn commerciële activiteiten errond.”

Wat neem je mee van de sport in je professionele leven of omgekeerd? 

“De structuur en de winnaarsmentaliteit! Een juiste structuur, omringd door de juiste mensen, is noodzakelijk voor topprestaties of je het nu over sport of ondernemen hebt. Verder hebben het racen en het ondernemen zéér veel gemeenschappelijk, denk maar aan het belang van de juist inschatten van de te nemen risico’s, het belang van een goede entourage en het omhoogtrekken van de ‘zwakkere’ schakel naar de vooropgestelde niveaus”.

Al sportieve plannen voor 2022?

“Momenteel zijn de gesprekken lopende en heb ik mijn winterprogramma aangevat om mijn fysieke prestaties verder te laten evalueren.”