Home > #Hoofdnieuws > Wie is de ondernemer achter… Véronique Hostens?

Wie is de ondernemer achter… Véronique Hostens?

De wintermaanden komen eraan en dan valt de autosport toch een beetje stil. Autosportwereld.be neemt echter geen winterpauze en daarom starten we met een nieuwe reeks waarin we de ondernemer achter de autosportfiguur aan bod laten komen. Tussen de autosport en het zakenleven zijn immers heel wat parallellen. De aftrap is weggelegd voor Véronique Hostens, in 2017 nog Belgisch rallykampioen en in het professionele leven zaakvoerder van drie bedrijven.

Wat houdt jouw professionele activiteit in?

“Ik run dagdagelijks drie vennootschappen waarvan twee distributiebedrijven in de lingerie en badmode, met daarnaast nog een bedrijf dat zich specialiseert in het restaureren van oldtimers, en dan vooral Porsche. Ik heb economie gestudeerd en pas die kennis toe, in combinatie met de liefde en passie voor wat ik doe. Ik hecht ook erg veel belang aan een goede relatie met de medewerkers, want samen kan je zoveel meer bereiken.”

Wat neem je mee van de sport in je professionele leven of omgekeerd?

De alertheid die je nodig hebt in de sport om aan de top te komen en te blijven, die alertheid komt zeker ook van pas in het dagelijks bestuur van de bedrijven. Anderzijds, tijdens mijn opleiding Handelswetenschappen heb ik geleerd zaken te analyseren en die analytische kijk komt ook van pas als het om rally of autosport in het algemeen gaat. Als copiloot was de nuchtere kijk van een ‘outsider’ zeker een pluspunt. Als team-coördinator is de natuurlijke bedrijfsaanpak een meerwaarde… met andere woorden, ik bekijk motorsport als een businessmodel en mijn zaken dikwijls als een sport.”

Zijn er al sportieve plannen voor 2022?

De plannen voor 2022 als teamcoördinator worden stilletjesaan gesmeed, maar een uitdaging als copiloot voor enkele topevents ga ik zeker niet uit de weg. Voor de opdracht van teamcoördinator, zou ik trouwens Jean-Marc Valckenaere van Team Floral willen bedanken voor de kansen die zij mij bieden, kansen die het mogelijk maken om de andere kant van de sport te leren kennen.”