Home > Circuit > In een notendop: F1 – F2 – F4

In een notendop: F1 – F2 – F4

  • McLaren – Op aangeven van sponsor Vuse, een onderdeel van British American Tobacco, zal de MCL35M van Lando Norris en Daniel Ricciardo in Abu Dabi aantreden met een eenmalig kleurenschema. Het, normaal gezien, blauwe gedeelte van de livery zal worden ingevuld door Rabab Tantawy, een kunstenaar uit de Verenigde Arabische Emiraten.
  • F1 rookietest – Alpine F1 stuurt Oscar Piastri naar de komende rookietest in Abu Dabi. De Australiër, die aan een ongeziene klim bezig is naar de top, zal volgend seizoen wellicht niet rijden in de F1 maar krijgt een rol als derde rijder bij Alpine F1 waar Esteban Ocon en Fernando Alonso de zitjes al innemen. Met de A521 krijgt Piastri voor het eerst een wagen in handen die in kampioenschapsuitvoering staat. Eerder reed hij al met oudere modellen. Ter herinnering: Piastri werd Eurocup Renault kampioen in 2019, ging door op zijn elan en won in 2020 als rookie de FIA F3 titel en hij zal naar alle waarschijnlijkheid zaterdag gekroond worden als FIA F2 kampioen, weeral…als rookie!
  • FIA F2/HWA – Jake Hughes rijdt in Abu Dabi voor HWA Racing. Voor het team wordt het weekend van Abu Dabi het afscheid van de Formule 2 waarin het sinds vorig seizoen aan de slag was. HWA blijft wel actief in andere series met o.a. ondersteuning voor de Mercedes-klanten in GT en endurance.
  • F4 Abu Dabi – De Italiaanse renstal Prema, die de basis vormt van het Abu Dhabi Racing team, kondigde zijn rijdersbezetting aan voor de F4 wedstrijd buiten competitie die het randprogramma vormt van de Grote Prijs van Abu Dabi. Aan boord komen wereldkampioen karting Andrea Kimi Antonelli, Charlie Würz (zoon van voormalig F1 rijder Alexander Würz), Conrad Laursen en de jonge thuisrijdster Hamda Al Qubaisi uit de VAE. Naast Prema zou ook MP Motorsport nog vier wagens inzetten en het lokale Xcel twee bolides. Dat levert een race op met 10 wagens terwijl de organisatie hoopte op 25 inschrijvingen. De wagens van de andere deelnemende teams aan de F4 UAE wintercompetitie, die hadden kunnen deelnemen, zitten nog op de vrachtboot op zee. Die wordt pas op 9 december verwacht aan te komen. Door die vertraging moeten nu Cram, Hitech, GRS, Pinnacle, Mucke en 3Y by R-Ace verstek laten gaan voor de extra race tijdens de GP van Abu Dabi.

foto Oscar Piastri: (c)fiaformula2.com