Home > F1 > F1: Max Verstappen blikt vooruit op laatste race

F1: Max Verstappen blikt vooruit op laatste race

Max Verstappen had zijn beste jaar ooit in de F1 en kan dit weekend de eerste Nederlandse wereldkampioen worden. Een van de uitdagingen wordt dat het circuit sinds vorig seizoen sterk is aangepast. Ook teamgenoot Sergio Perez kan een rol te spelen hebben. Hij blikt terug op zijn jaar bij Red Bull.

foto: (c) redbullracing/media

Max Verstappen: Allereerst ben ik opgewonden om terug te zijn in Abu Dhabi! Vorig jaar is niet altijd een goede referentie in termen van resultaat, omdat er meerdere factoren waren die hieraan hebben bijgedragen. We hebben de afgelopen races wat snelheid gemist, maar hopelijk zal dat dit weekend niet het geval zijn. Het Yas Marina Circuit heeft een paar veranderingen ondergaan en de baan is nu veel sneller. Het wordt interessant om te zien hoe dit de afstelling van de auto zal beïnvloeden. Het is erg belangrijk om een ​​goede kwalificatie te hebben in Abu Dhabi, dus hopelijk kunnen we dat waarmaken.

Sergio Perez: We hadden een goed tempo in Jeddah, maar helaas konden we er tijdens de race en het weekend niet van profiteren. We hadden echt pech met de rode vlag daar en het was voor de rest niet echt een ideale dag, maar we zullen blijven pushen en we zullen niet opgeven. De baan in Abu Dabi is behoorlijk veranderd sinds vorig seizoen. Het is een stuk sneller geworden dan voorheen, dus het zal interessant zijn om te zien hoe elke auto daarmee omgaat. Ik kijk er al naar uit.

Max Verstappen:We hebben dit jaar veel overwinningen en goede momenten gehad, en we zijn over het algemeen veel competitiever geweest in vergelijking met de jaren ervoor. Dus als team kunnen we heel blij en trots zijn op wat we dit seizoen hebben bereikt. We zijn gelijk op punten en ik weet dat we als team alles zullen geven om dit kampioenschap te winnen. Dit wordt een spannende race en we willen het seizoen op de best mogelijke manier afsluiten.

Sergio Perez:Het is een geweldig seizoen geweest, voor de fans en voor het team. We hebben ons tot het uiterste geduwd, we hebben alles gegeven en zullen dat blijven doen tot de laatste ronde. Het was een hectisch eerste jaar bij Red Bull Racing Honda! Ik voel me eindelijk thuis bij het team en ik kijk ernaar uit om volgend seizoen samen meer te bereiken. We hebben alles in huis om in 2022 op de juiste manier te beginnen en ik hoop dat het een succesvol jaar wordt voor het team.