Home > #Hoofdnieuws > IMSA WeatherTech: een volledig seizoen voor Jan Heylen!

IMSA WeatherTech: een volledig seizoen voor Jan Heylen!

Wright Motorsports maakte bekend dat Jan Heylen volgend jaar met Ryan Hardwick in een Porsche 911 GT3 R het volledige IMSA WeatherTech SportsCar Championship met het team zal betwisten. Voor de langere races wordt Zacharie Robichon, die dit jaar samen met Laurens Vanthoor kampioen werd in de GTD-klasse, hun teamgenoot.

(Foto: © Wright Motorsports)

2021 was uiterst succesvol voor de combinatie Jan Heylen en Wright Motorsports. Heylen won niet enkel de Michelin Endurance Cup in GTD voor het Amerikaanse team, maar ook de Michelin Pilot Challenge (GT4) en de GT World Challenge America in de Pro-Am-klasse (GT3).

Jan Heylen: “Ik ben echt enthousiast, en ik weet dat dit voor het hele team zo is, om de samenwerking met Ryan en partner 1st phorm verder te zetten. Ryan en ik hebben net een sterk seizoen in GT4 (Michelin Pilot Challenge) achter de rug, en nu gaan we voor een volledig kampioenschap in GTD (IMSA WeatherTech). Het is iets waar we als team naartoe hebben gewerkt en heel erg naar uitkijken. Ryan maakt dit mogelijk en ik ben heel dankbaar voor de kans.”

“Het is mijn achtste jaar met Wright Motorsports en het betekent veel voor mij om deel uit te maken van dit team. Patrick Long introduceerde me zowel bij Wright als bij Ryan. Ik kijk ernaar uit om het jaar met één van mijn favoriete races aan te vatten, de 24 uur van Daytona. We stonden daar al enkele keren op het podium, maar nog niet op de hoogste trede.”