Home > #Hoofdnieuws > Andrea Adamo verlaat Hyundai Motorsport met onmiddellijke ingang

Andrea Adamo verlaat Hyundai Motorsport met onmiddellijke ingang

Hyundai Motorsport heeft een wederzijdse overeenkomst bereikt met teammanager Andrea Adamo, waardoor hij het bedrijf na zes jaar met onmiddellijke ingang zal verlaten. President Scott Noh zal op korte termijn Adamo’s verantwoordelijkheden overnemen met het oog op de start van het WRC-seizoen 2022 in de Monte-Carlo in januari.

Foto: © Hyundai Motorsport

Adamo stapt om persoonlijke redenen met onmiddellijke ingang op. Zijn dagelijkse verantwoordelijkheden, waaronder het management van het team in het FIA World Rally Championship (WRC), de PURE ETCR-serie en de Customer Racing-activiteiten in WTCR en rally, zullen op korte termijn worden waargenomen door bedrijfsvoorzitter Scott Noh, met ondersteuning van de respectieve afdelingsmanagers, totdat een nieuwe naam wordt aangekondigd.

De voorbereidingen van Hyundai Motorsport op het seizoen 2022 – het nieuwe hybride tijdperk van het WRC, een tweede seizoen van het ETCR, evenals de Customer Racing-activiteiten – blijven gewoon behouden, ook na het vertrek van Adamo. Het team bereidt zich op de start van een nieuw WRC-seizoen voor, met de Rallye Monte-Carlo van 20-23 januari.

Adamo behaalde titels in de WTCR – FIA World Touring Car Cup in 2018 en 2019 en won ook de WK-titel voor constructeurs in WRC in 2019 en 2020. Eerder dit jaar mocht ook Alain Penasse, de nummer twee binnen de organisatie van Hyundai Motorsport zijn valies pakken.