Home > Rally > BRC > BRC Spa: Tom Rensonnet en Renaud Hermansluiten het seizoen in schoonheid af

BRC Spa: Tom Rensonnet en Renaud Hermansluiten het seizoen in schoonheid af

De Renault Clio Rally5 die Tom Rensonnet en Renaud Herman delen wist tijdens de Spa Rally mooi de kleuren van 125 jaar RACB te verdedigen. Niet alleen wisten het rijdersduo van het RACB National Team als dertiende aan te tikken, ze wonnen ook de RC5-klasse.

Tom Rensonnet en Renaud Herman hadden zich geen beter slot van hun vruchtbare samenwerking kunnen voorstellen. Op wegen die ze al sinds hun kinderjaren kennen wist het duo de finish van de Spa Rally te halen, een prestatie die gezien de danteske weersomstandigheden zeker naar waarde moet worden geschat. “Ik ben heel blij dat ik aan het eind ben geraakt”, stelde de rijder van de Renault Clio, die met zijn decoratie een eerbetoon bracht aan de 125ste verjaardag van de RACB. “Tijdens elk van de 17 chronoritten voelde ik dat ik mijn ervaring gevoelig kon uitbreiden. Tot voor kort had ik nooit in de regen gereden, maar dat tekort werd hier wel weggewerkt! Naast enkele stortbuien kregen we ook wat sneeuw en heel wat modder op de baan te verwerken. In zo een moeilijke omstandigheden wisten we echter zo goed als foutloos te blijven, met uitzondering van een gemist rempunt in de voorlaatste klassementsrit. De stuurinrichting van de auto werd wat geraakt, maar we konden in de afsluitende Power Stage toch nog voldoende snelheid ontwikkelen om die mooie 13de plaats te behouden.”

Voor Renaud Herman had deze prestatie een bijzondere weerklank. “Tot de laatste meter van de laatste proef heb ik me volledig op mijn opdracht als corijder toegelegd”, benadrukte de man in het rechterzitje. “Maar dan namen de emoties de bovenhand. Dit was immers wel degelijk mijn laatste rally met Tom, want vanaf nu geef ik voorrang aan mijn professionele activiteiten.” “Ik moet mijn teammaat bedanken voor alles wat hij me dit jaar heeft bijgebracht”, benadrukte de rijder. “Zoals we eerder al lieten weten zullen we van de winterpauze gebruik maken om alle kandidaturen die we hebben mogen ontvangen onder de loep te nemen. Afspraak in 2022, voor een nieuw seizoen in de kleuren van het RACB National Team.”