Home > #Hoofdnieuws > BRC Spa: Fernémont kampioen, Rossel wint

BRC Spa: Fernémont kampioen, Rossel wint

In Spa zijn de kogels door de kerk. De Fransman Yohan Rossel heeft met een Citroën C3 Rally2 de afsluiter van het Belgian Rally Championship gewonnen en Adrian Fernémont verlengt aan het stuur van zijn Skoda zijn nationale rallytitel. De man uit Namen was gewoon de beste Belg dit weekend in de Ardennen en zijn tweede plaats is meteen voldoende voor zijn tweede volwaardige titel.

Het was een zeer zware wedstrijd, de afsluiter van het nationale rallykampioenschap, met een strijd op zeer hoog niveau. In die wedstrijd was het Adrian Fernémont die de meest regelmatige was en ook geen fouten maakte, in tegenstelling tot zijn directe concurrenten, Ghislain de Mevius en Grégoire Munster. De man uit Waals-Brabant is de vicekampioen, de jonge Munster is derde in de eindstand van het nationale kampioenschap.

Adrian Fernémont: “Het was een zeer zware rally, heel stresserend ook, maar we zijn kampioen en dat telt. Wat ik volgend jaar ga doen, weet ik nog niet, want we gaan nu eerst van deze titel genieten.”

Fernémont behaalde zijn eerste titel in 2019 en was ook vorig jaar de beste van het kleine Corona-seizoen. De man uit Namen klaagt er echter over dat die titels het niet makkelijker maken om de noodzakelijke budgetten te vinden.

In de eindstand van de wedstrijd in en om Spa wint Rossel dus, voor Fernémont, Munster en de Mevius. Cedric de Cecco (Citroën) werd vijfde, voor het sympathieke Ierse duo Barry-Hayes (Skoda). Gino Bux is de winnaar van de Stellantis Cup, na een fantastische laatste rally die hij in de top 10 eindigde, terwijl Charles Munster de beste Junior werd.