Home > #Hoofdnieuws > RX2e 2021: de Belgische kampioen aan het woord

RX2e 2021: de Belgische kampioen aan het woord

Guillaume De Ridder eiste afgelopen weekend op spectaculaire wijze de allereerste titel in het FIA-kampioenschap elektrische rallycross op en dat na een gevecht met Jesse Kallio, een gevecht dat het hele seizoen duurde.

Foto: © RX2e

Met een voorsprong van negen punten was De Ridder bij het ingaan van het laatste weekend van het seizoen de grote favoriet op de wereldtitel, maar hij moest de klus nog klaren op het moment dat het er echt op aan kwam en dat deed hij ook.

Guillaume De Ridder was dan ook zeer blij: “Het was een heel moeilijk weekend. Ik had veel druk op mijn schouders omdat ik fouten moest zien te vermijden. Met de puntentelling in het kampioenschap had ik een voordeel, maar ik kon me geen grote fouten veroorloven. Daarom heb ik het in de kwalificatie heel rustig aan gedaan en alle kerbs vermeden, zodat ik geen lekke banden kreeg.

Het niveau is dit seizoen zo hoog geweest en Jesse [Kallio] en ik hebben het hele seizoen voor de overwinning gevochten, dus het zijn de kleine details die het verschil hebben gemaakt. Ik denk dat hij dit weekend de overwinning verdiende, want hij was de hele tijd sneller dan ik, maar zo gaat dat nu eenmaal in de racerij. Zelfs toen we nieuwkomers hadden, waren ze supersnel, zoals in Lohéac bijvoorbeeld, dus het was intens.

Het was niet makkelijk om dit weekend niet voluit te gaan, dat ligt niet in mijn aard, maar uiteindelijk heeft het wel geholpen! Ik denk dat ik veel ervaring heb opgedaan met de afstelling van elektrische auto’s als World RX volgend jaar de overstap maakt, dus hopelijk komt dat van pas.”