Home > Circuit > Mühlner Motorsport kent goed seizoen

Mühlner Motorsport kent goed seizoen

Ons land telt niet erg veel teams meer die op circuit internationaal actief zijn. Naast WRT en Comtoyou Racing, behoort ook Mühlner Motorsport tot dat beperkte rijtje, met bovendien ook nog aan een aantal mooie successen het voorbije seizoen.  

Mühlner Motorsport nam in 2022 aan vijf series aan beide zijden van de Atlantische Oceaan deel, met 23 races wereldwijd, waarbij acht poles in acht races in de VS (Moritz Kranz) werden behaald, maar ook 13 podiums waarvan 7 overwinningen, waaronder de Road to Le Mans met Ugo De Wilde, in de rest van de kampioenschappen. Het team van Bernhard Mühlner gaf dit seizoen ook de kans aan Ugo De Wilde om zich te tonen in Europa en de VS.

Zoals al meer dan 10 jaar gebruikelijk is voor het Mühlner-team, begint ook het seizoen 2022 in januari met de ROAR in Daytona. Naast uitgebreide tests en de 100 minuten durende kwalificatierace, die de startopstelling voor de legendarische Rolex 24 bepaalt, vindt datzelfde weekend ook de eerste ronde van de IMSA Prototype Challenge plaats.

De Europese programma’s met Porsche op de Nürburgring Nordschleife en de LeMans Prototypes zullen dan respectievelijk in maart en april van start gaan.