Home > Circuit > WTCR 2022: klassiekers keren terug

WTCR 2022: klassiekers keren terug

Tijdens de opbouw naar de laatste race van het seizoen maakte de WTCR-promotor, Discovery Sports Events, de kalender voor het komende seizoen bekend. Verschillende stratencircuits, waaronder Pau, Vila Real en Macau, keren terug op de nieuwe kalender.

De kalender wordt uitgebreid van acht naar tien weekends waarin telkens twee races verreden zullen worden. Op die manier vinden er twintig races plaats in het komende seizoen. De uitbreiding brengt enkele klassiekers terug. Zo zal de Franse manche op het stratencircuit van Pau verreden worden in plaats van Pau Arnos. De afsluiter van 2022 zal opnieuw in Macau plaatsvinden.

Twee delen

Tsjechië zal het seizoen openen met een race in Most. Vervolgens keert het kampioenschap voor het eerst sinds 2009 terug naar het stratencircuit van Pau, waarna het richting de Nürburgring Nordschleife trekt. De Hungaroring en Aragon vormen het decor voor de races in juni. Vervolgens keren ze terug naar het Portugese stratencircuit van Vila Real, om ten slotte het Europese deel van de kalender af te sluiten in Sochi, Rusland.

Het tweede deel van het seizoen vindt plaats in Azië waar het kampioenschap zich van begin oktober tot eind november zal plaatsvinden. Het is de eerste keer in twee jaar dat ze terugkeren naar het continent. Het eerste Aziatische circuit dat ze aandoen is de Inje Speedium in Zuid-Korea. Daarna gaan ze voor vier races richting China waar Ningbo en Macau, in die volgorde, het seizoen afsluiten.

Kalender 2022

  • 9-10 april – Most (Tsjechië)
  • 7-8 mei – Pau (Frankrijk)
  • 26-28 mei – Nürburgring Nordschleife (Duitsland)
  • 11-12 juni – Hungaroring (Hongarije)
  • 25-26 juni – Motorland Aragon (Spanje)
  • 2-3 juli – Vila Real (Portugal)
  • 6-7 augustus – Sochi (Rusland)
  • 8-9 oktober – Inje Speedium (Zuid-Korea)
  • 5-6 november – Ningbo (China)
  • 18-20 november – Circuit da Guia (Macau)

Het hoofd van Discovery Sports Events, François Ribeiro, reageerde:

Dat we het weekend van de Grand Prix de Pau voor het eerst in het WTCR-kader kunnen opnemen, is erg spannend en biedt ons de kans om op een ander iconisch stratencircuit te racen in een jaar waarin we ook onze comeback maken in Vila Real.”

Verder blijven de races in China onder voorbehoud stelt Ribeiro:

Alles wordt in het werk gesteld om naar China en Macau terug te keren. Dit zal alleen mogelijk zijn als de reisbeperkingen en quarantaineregelingen het toelaten. Er is echter een noodplan voor het geval we nog een jaar moeten wachten voordat we naar dit belangrijke deel van de wereld terugkeren.

Opnieuw geen Belgische manche ondanks de aanwezigheid van enkele Belgen in het kampioenschap. Gezien de huidige gezondheidscrisis is het echter niet uitgesloten dat dit wel nog mogelijk is.

You may also like
BRC 2022: Sezoensrally op 13 en 14 mei