Home > Rally > BRC > Spa Rally: meer namen in het Criterium

Spa Rally: meer namen in het Criterium

Ook het Criterium krijgt volop aandacht in de Spa Rally. De deelnemers krijgen er niet minder dan negen klassementsproeven voorgeschoteld, goed voor een honderdtal kilometers tegen de klok. Dat lokt meer namen naar Spa.

(persbericht-ed. wb/foto: (c)brc archief)


Het grootste gedeelte van de wedstrijd wordt op zondag afgewerkt, maar ook het Criterium komt al op zaterdagnamiddag in actie op de showetappe, die op en rond het Circuit van Spa-Francorchamps zal worden gereden. Bij de bolides met aandrijving op de achteras vallen uiteraard de beste BMW’s in de gaten te houden: die van Frederik Vandeloock (E30), Johnny Louies (E36), Nicky Thijs (E36), van
lokale held Grégoire Destexhe (325i), van de Duitser Johannes Kessel (E46) maar ook die van streekrijder Olivier Renaud (M3). Er worden ook heel wat Fords Escort verwacht, met o.a. Pierre-Louis Delettre (MK1), de zoon van Pierre Delettre, terwijl Dirk Vermeersch opnieuw veel plezier zal beleven aan zijn schitterende Fiat 124 Spider GT.

Als men weet Thomas Delrez (Clio RS) in 2019 het Criterium won, dan weet men dat er ook met de voortrekkers rekening moet worden gehouden. Dat geldt zeker voor Patrick Thiry (Peugeot 306), Thierry Dortu (Clio R3), Guy Grosjean (205), Stéphane Grosjean (Peugeot 205), Kevin Lepaily (Clio RS), Antoine Luxen (Peugeot 205), Olivier Leroy (Saxo), Stefaan T’joens (Mégane), Nicolas Pirenne (Clio), enz.

Noteren we ook de aanwezigheid van een duo amazones, Christelle Famerée en Arlette Faniel (Peugeot 207).

Kortom, tijdens de Spa Rally 2021 is het zeker de moeite om ook de deelnemers van het Criterium in de gaten te houden… en al vanaf zaterdagavond!