Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Ogier nipt aan de leiding na dag twee

WRC Monza: Ogier nipt aan de leiding na dag twee

Na de tweede dag van de WK rally in Monza, de slotmanche van het seizoen, leidt de Fransman Sébastien Ogier met een kleine marge van amper 0.5 seconde op zijn rivaal in de titelstrijd, Elfyn Evans. De beide Toyota-rijders gaan Dani Sordo vooraf (+27,4 seconde). Neuville staat na zijn aanrijding van deze morgen op een vierde plaats.

Foto: © FB Sébastien Ogier

Waar het voor Thierry Neuville nog super verliep op KP8, met een snelste tijd, was het bijna fataal op KP9. “De banden waren niet geheel warm en ik gleed net nog van de baan, het scheelde echt niet veel of ik had de bocht wel gehaald”, aldus Neuville. Ogier en Evans hielden een onderonsje en wisselden de hele dag van plaats. Als Ogier morgen de drie proeven kan uitrijden is hij opnieuw kampioen.

Oliver Solberg (Hyundai) verstevigt ondertussen zijn vijfde plaats, Takamoto Katsuta (Toyota) blijft zesde. Gus Greensmith (Ford) blijft Teemu Suninen (Hyundai) nipt voor. Kalle Rovanperä speelt het taktisch spelletje van Toyota perfect en staat negende. Yohan Rossel (Citroën) sluit de top tien af en is eerste in de categorie WRC 3. Grégoire Munster (Hyundai) probeert de nieuwe wagen zo veel mogelijk te leren kennen en de set-up te optimaliseren. Hij staat vierde in WRC 3. In WRC 2 staat Jari Huttunen (Ford) met een grote voorsprong aan de leiding.