Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Neuville de vangrail in, Evans en Ogier spelen haasje-over

WRC Monza: Neuville de vangrail in, Evans en Ogier spelen haasje-over

In Italië is de tweede dag van de finale van het WK rally dramatisch gestart voor Thierry Neuville. Onze landgenoot crashte net na de start van de tweede proef van de dag en de Hyundai i20 WRC raakte vooraan behoorlijk beschadigd. Vooraan spelen Elfyn Evans en Sébastien Ogier ondertussen haasje-over. Na KP9 leidt de Welshman in zijn Toyota Yaris WRC met 2,3 seconden voorsprong op de Fransman en 27,1 op de goed gestarte Spanjaard Dani Sordo, de beste Hyundai-rijder.

Foto: © WRC

“De banden waren niet geheel warm en ik gleed net nog van de baan, het scheelde echt niet veel of ik had de bocht wel gehaald”, aldus Neuville van wie de Hyundai vooraan behoorlijk beschadigd is. De aerodynamica van de auto is alvast ‘weg’, het is nu afwachten hoe het met de vitale onderdelen van de wagen zit, zoals de koeling. Er is geen service deze ochtend tussen de twee lussen van twee proeven in de bergen. De eerste service is pas voorzien na KP11 deze middag voor de dubbele KP rond het circuit van Monza.

De crash: https://fb.watch/9oqQ49ZoYg/

Vooraan won Neuville de opener van de dag, voor Ogier, die meteen weer leider werd. In de tweede KP van de dag was Elfyn Evans het snelst en hij nam de leiding weer in handen. De wereldtitel lijkt naar de Fransman te gaan, maar de strijd om de laatste zege met de huidige generatie WRC-wagens is nog bijzonder open.

In WRC2 gaf leider Marco Bulacia (Skoda) na een schuiver op, waardoor Jari Huttunen (Hyundai) de nieuwe leider is, in WRC3 leidt Yohan Rossel (Citroën).