Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Evans naar de leiding op circuit Monza

WRC Monza: Evans naar de leiding op circuit Monza

In Monza heeft Elfyn Evans in zijn Toyota Yaris WRC de leiding in de slotwedstrijd van het WRC van zijn teamgenoot en titelrivaal Sébastien Ogier afgesnoept. Ogier kende wat remproblemen bij de eerste doortocht op het circuit en in de parken rond het circuit en daarvan profiteerde de Welshman om de leiding over te nemen. Evans leidt nu met 1,3 seconde op Ogier en 21,5 op Thierry Neuville (Hyundai) die de tweede doortocht van Cinturato voor zijn rekening nam.

Foto: © Hyundai Motorsport

Helemaal anders, maar zeker even leuk om te volgen, dat waren de twee proeven op en langs het circuit van Monza deze namiddag. Voor Sébastien Ogier, remproblemen, en Thierry Neuville, versnellingsbak, was het meegenomen dat er tussen de beide proeven een technische assistentie was, waardoor de kleine problemen alvast opgelost raakten. Onze landgenoot knabbelde een kleine tien seconden van zijn achterstand op Ogier af en kan nog steeds aanspraak op de zege maken, al moet hij dan wel blijven aanvallen, zeker nu ook Evans vol voor de zege gaat.

Evans leidt dan wel, maar hij is nog geen wereldkampioen. Daarvoor moet Ogier nog enkele paatsen wegzakken in de tussenstand, want met een tweede plek en zelfs een derde plaats is de Fransman nog steeds wereldkampioen.

Achter de top 3 worden de verschillen groter, met Hyundai-rijder Dani Sordo op 33 seconden als vierde, Oliver Solberg, ook al in een Hyundai vijfde op 51,7 seconden en Takamoto Katsuta (Toyota) op 1min06.9 als zesde. Marco Bulacia (Skoda) leidt na KP5 in WRC2, terwijl Yohan Rossel (Citroën) het heft in WRC3 in handen heeft, terwijl Grégoire Munster (Hyundai) knap derde is.

Vandaag staat nog één proef op het menu, Grand Prix 1 en die 10 kilometer zullen in het duister verreden worden, met start om 18u27.