Home > #Hoofdnieuws > IMSA Petit Le Mans: Mazda neemt afscheid met een overwinning, Vanthoor kampioen in GTD

Oliver Jarvis, Harry Tincknell, Jonathan Bomarito en Mazda Motorsports wonnen na een spannende strijd MOTUL Petit Le Mans, de afsluitende race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Ze bleven met een drietal seconden Felipe Nasr, Mike Conway en Pipo Derani in een Cadillac voor. Laurens Vanthoor werd met zijn Porsche tweede in GTD en kampioen in deze klasse. Jan Heylen was met Wright Motorsport vijfde in GTD en won binnen deze categorie de Michelin Endurance Cup.

(Foto: © Mazda Motorsports)

Harry Tincknell en Felipe Nasr leverden de finale strijd voor de algemene overwinning waarbij de Engelsman met een gewaagde inhaalactie de wedstrijd in een definitieve plooi legde. Nasr bleef nipt, en na wat contact in de laatste ronde, de #10 Acura van Taylor-Albuquerque-Rossi voor om zich van de titel in DPi te verzekeren.

In LMP2 kwam de #52 Oreca van Ben Keating, Mikkel Jensen en Scott Huffaker als eerste over de finish en Robinson-Fraga-Andrews waren met hun Ligier van Riley Motorsports de laureaten in LMP3. Porsche schreef met een dubbel de laatste race van het GTLM tijdperk op haar naam.

Ross Gunn en Laurens Vanthoor betwistten in de eindfase de overwinning in GTD. De #23 Heart of Racing Team Aston Martin van het trio De Angelis-Gunn-James trok aan het langste eind, maar voor Laurens Vanthoor, zijn teamgenoot Zacharie Robichon en Pfaff Motorsports was dit voldoende om het kampioenschap in de wacht te slepen. Voor Vanthoor is het na GTLM in 2019 de tweede titel in een IMSA-kampioenschap.

Jan Heylen en Wright Motorsports voegden na de Pro-Am titel in de GT World Challenge America en de Michelin Pilot Challenge nog een derde titel aan hun seizoen 2021 toe. Ze wonnen de Michelin Endurance Cup in GTD, die de beste prestaties in de 24 uur van Daytona, de 12 uur van Sebring, de 6 uur van Watkins Glen en Petit Le Mans beloont.