Home > Moto > MotoGP: veel verrassingen in Valencia!

MotoGP: veel verrassingen in Valencia!

Jorge Martin (Pramac Ducati) en de fabrieksmachines van Francesco Bagnaia en Jack Miller zorgen in Valencia voor een volledige eerste startrij voor Ducati in de afsluitende MotoGP wedstrijd van 2021.

foto: (c)motogp.com

De Spanjaard Pol Espargaro kwam zwaar ten val en het lijkt erop dat hij voor de rest van het weekend forfait zal geven. De titel was al begeven aan Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), hij start morgen als achste aan de slotwedstrijd van het seizoen.

In Moto3 lijkt het erop dat de nieuwbakken wereldkampioen Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) een al meer dan schitterend seizoen zal besluiten vanop de pole. Naast hem starten Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) en de verrassende Izan Gievara (Valresa GASGAS Aspar Team).

Corsi met sensationele pole

De enige titel die nog moet worden begeven is die in de Moto2. Het was echter de Italiaanse veteraan Simone Corsi die met MV Agusta voor de verrassing zorgde door de pole te pakken, zijn eerste in…negen jaar tijd! Celestino Vietti en Augusto Fernandez starten mee vanaf de eerste rij. Het kampioenschap blijft zo schroeiend spannend want Raul Fernandez crashte zijn Red Bull KTM in de slotfases van de kwalificatie en start pas als vijfde. Hij moet morgen de 25 punten pakken om zijn kansen open te houden op de titel. Remy Gardner, met de andere Red Bull KTM, start als negende. Hij heeft 19 punten voorsprong op zijn rivaal en kan de kat wat uit de boom kijken. Onze landgenoot Barry Baltus start morgen zijn laatste wedstrijd van 2021 in 30ste en laatste positie.