Home > F1 > F1 Brazilië: straffen voor Hamilton en Verstappen?

F1 Brazilië: straffen voor Hamilton en Verstappen?

Vrouwe Justitia is volop aan het werk in Brazilië. In Sao Paolo krijgt het wereldkampioenschap F1 soap allures. Dit is wat er gebeurde…

Bij Lewis Hamilton stelde FIA technisch afgevaardigde Jo Bauer een afwijking vast aan de achtervleugel van zijn Mercedes. Met name aan de DRS-vleugel waar de toegestane openingen tussen de vleugeldelen, 85 millimeter, niet zouden gerespecteerd zijn, een inbreuk op artikel 3.6.3 van het technische reglement. Mercedes moet nu uitleggen hoe het komt dat deze afwijking er is. Hamilton van zijn kant dreigt te worden gediskwalificeerd en dat zou betekenen dat de Brit in de Sprintrace van de achterste rij zou vertrekken.

Maar ook voor Verstappen zijn er hommels. Op Tv-beelden is te zien dat na de kwalificatie de Nederlander zowel de eigen vleugel van de Red Bull als de achtervleugel van de Mercedes van Hamilton heeft aangeraakt. Dat lijkt triviaal, maar is wel een in breuk op artikel 2.5.1 van de sportcode, namelijk een inbreuk op de regels van het gesloten wagenpark. Enkel officiële vertegenwoordigers van de wedstrijdleiding mogen het gesloten wagenpark betreden en er mag door niemand enige actie, controle of reparatie worden uitgevoerd zonder toestemming. Het zou dus al evengoed kunnen dat ook Verstappen aanloopt tegen een bestraffing als dat feit wordt bevestigd.

De beslissing over deze twee reglementaire kwesties zou volgen ergens op deze zaterdagvoormiddag.

foto:rv/pixabay