Home > F1 > F1 Brazilië: 50.000 euro boete voor Verstappen

F1 Brazilië: 50.000 euro boete voor Verstappen

Max Verstappen kreeg uiteindelijk een boete van €50,000 voor het “onderzoeken” en aanraken van de achtervleugel van de Mercedes van Lewis Hamilton’s in het gesloten wagenpark.

foto: (c) archief Willy Bouchez

Geen gridstraf dus maar harde cash voor wat we kunnen stellen als “zich voordoen als een FIA-official” voor Max Verstappen. Eens de kwalificatiesessie is beëindigd en de wagens gestald staan aan de voet van het podium of (zoals soms gebeurd) op de start/finish, gelden de regels van het “parc fermé”, het gesloten wagenpark. Dat betekent dat niemand anders dan de officiële vertegenwoordigers van de wedstrijdleiding nog toegang hebben tot die afsluiting en dat alle controles, ingrepen en interventies gebeuren onder toelating van de wedstrijdleiding. Er werd dus geoordeeld dat door het aanraken van de achtervleugel van de Mercedes, Verstappen deze regels overtrad.

Hoedanook hangt Lewis Hamilton een andere straf boven het hoofd nadat de afmetingen van de DRS openingen op zijn achtervleugel niet in overeenstemming bleken met de technische voorschriften.