Home > #Hoofdnieuws > IMSA Michelin Pilot Challenge Road Atlanta: Jan Heylen wint en is kampioen!

IMSA Michelin Pilot Challenge Road Atlanta: Jan Heylen wint en is kampioen!

Met een prachtige prestatie won Jan Heylen met zijn Porsche niet enkel de afsluitende race maar ook het kampioenschap! In een spektakelrijke wedstrijd moest de Wright Motorsports-rijder zowel inhalen als verdedigen.

(Foto: © Wright Motorsports)

Voor de race telde Jan Heylen in Grand Sport, de snelste klasse en bestaande uit GT4 wagens, 30 punten achterstand op Bill Auberlen en Dillon Machavern, die een BMW M4 GT4 van Turner Motorsport besturen. In deze seizoensfinale startte Ryan Hardwick, Heylens ploeggenoot, als derde en Dillon Machavern vanop de zesde plaats.

Tijdens de derde neutralisatie van de wedstrijd nam Jan Heylen over van Hardwick. De Porsche was na de pitstops zevende, maar Bill Auberlen reed aan de leiding. Bill verloor de leiding bij de herstart aan Eric Foss in een Mercedes. Na enkele mooie inhaalacties kwam onze landgenoot bij Auberlen aansluiten. Heylen zat op de eerste rij wanneer Auberlen en Foss elkaar raakten. De gele Turner Motorsport BMW zat vast in het grind en Jan nam de leiding. Scott Andrews zette aan het stuur van een Riley Motorsports Toyota Supra GT4 Jan nog intensief onder druk maar kon hem niet inhalen.

Denis Dupont nam bij de Touring Car-categorie niet deel nadat zijn Hyundai als gevolg van een ongeval van zijn teamgenoot in de vrije training niet meer te herstellen was voor de race.

Jan Heylen komt morgen voor Wright Motorsports eveneens aan de start in de GTD-klasse bij Petit Le Mans.