Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend is weer wat rustiger dan het afgelopen, drukke weekend van het seizoen. Voorop staat uiteraard de F1 in Brazilië, met Max Verstappen die dichter en dichter bij de wereldtitel komt.

Foto: © Porsche

In Brazilië vindt dit weekend de op drie na laatste GP van het seizoen plaats, met op zaterdag weer een sprintrace en op zondag een ‘echte’ GP. Indien Lewis Hamilton niet dichterbij komt, dan mag de Brit zijn wereldtitel stilaan vergeten.

Op twee wielen staat de allerlaatste MotoGP op het menu, maar daar is alles al beslist. In eigen land is het donderdag tijd voor de laatste races van de Belcar Sprint Cup, terwijl de Race Promotion Night is afgelast, zaterdag bent u dus vrij. In Ledenon is de VW Fun Cup aan de laatste manche van het seizoen toe.

Last but not least is er Petit Le Mans, met de titelstrijd in alle klassen van het IMSA-kampioenschap, waaronder GTD, waar Laurens Vanthoor en Zachari Robichon de tabellen aanvoeren. Vanthoor kan dit weekend zijn tweede grote titel in de VS behalen, na de titel in GTLM in 2019, toen ook al met Porsche.