Home > #Hoofdnieuws > BRC Condroz: enkele vaststellingen na de rally

BRC Condroz: enkele vaststellingen na de rally

De voorbije 47ste editie van de Condroz Rally verliep zoals het hele voorbije seizoen van het Belgian Rally Championship, met name spannend en ook na deze voorlaatste manche van het seizoen kennen we de kampioen nog niet. Enkele opvallende vaststellingen na de wedstrijd in en om Hoei.

  • In het kampioenschap leidt Adrian Fernémont nu met 127 punten, tien meer dan Ghislain de Mevius (117) en dertien meer dan Grégoire Munster (114). De regerende kampioen heeft aan een derde plaats in Spa voldoende om zijn titel te verlengen op voorwaarde dat hij zijn concurrenten in de Power Stage voorblijft. De Skoda-rijder gaf overigens al te kennen dat hij het volgend jaar mogelijk rustiger aandoet met een beperkter programma. Punten onder voorbehoud.
  • In de Clio Rally Trophy is Gilles Pyck de eindwinnaar. Pyck en Mourisse wonnen ook de laatste wedstrijd in Hoei, voor Tom Rensonnet, Niels Reynvoet en Benoit Verlinde.
  • Opvallend was ook hoe weinig Nederlandstalige rijders we in Hoei vooraan vonden. Enkel Vincent Verschueren bleef enigszins in de buurt van de leiders, daarbij niet geholpen door de VW Polo GTi. Kris Princen (Skoda), de winnaar van 2017, kwam niet in de buurt van de toppers en PJM Cracco gaf aan ritme te missen. Bij de jongeren zien we ook weinig Nederlandstalig talent dat de komende jaren meteen kan doorbreken, op Gilles Pyck na, de kersverse kampioen in de Clio Trophy.    
  • Sébastien Bédoret (Skoda) had het ook erg moeilijk in Hoei en zijn toekomst lijkt erg gehypothekeerd. Bédoret zal in principe niet meer op steun van Skoda kunnen rekenen en we zien hem dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid ook niet in Spa. Jammer, maar helaas.
  • De mediavoorzieningen van de organisatie van de Condroz waren bedroevend, met geen enkele aanduiding in het centrum en geen communicatie naar de pers tijdens de wedstrijd. Samen met het blijvende probleem van de dronken supporters moet de plaats van deze wedstrijd op de rallykalender maar eens in vraag worden gesteld.