Home > Moto > MotoGP: Bagnaia schenkt Ducati de constructeurstitel

MotoGP: Bagnaia schenkt Ducati de constructeurstitel

De Italiaan Francesco Bagnaia zette zijn vijfde opeenvolgende pole om in zijn derde overwinning van het seizoen. Het was voor Ducati voldoende om de constructeurstitel binnen te rijven. De nieuwbakken wereldkampioen Fabio Quartararo keek aan tegen zijn eerste opgave van het seizoen 2021…

foto: (c)motogp.com

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) was niet te stoppen in deze Algarve Grand Prix. Hij stormde nog in de eerste ronde voorbij teamgenoot Jack Miller en sloeg daarna een niet te overbruggen gat om zijn derde zege van het seizoen binnen te halen. Achter hem vervolledigden uittredend kampioen Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) en Jack Miller (Ducati Lenovo Team) het podium in Portimao. De race werd voortijdig afgevlagd na een zware crash waarbij Iker Lecuona (Tech3 KTM Factory Racing) en thuisrijder Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) betrokken waren. Beide renners werden afgevoerd naar het medisch centrum voor een check-up, maar zouden OK zijn. Alex Marquez (LCR Honda Castrol) reed een ijzersterke race en zag door de vroegtijdige finish een mogelijke podiumpositie verloren gaan. Naast de constructeurstitel voor Ducati betekent deze zege ook dat Bagnaia zijn greep op het vicekampioenschap versterkt tegenover Joan Mir.

Moto2: Gardner vergroot zijn kansen

Raul Fernandez en Remy Gardner zijn KTM Red Bull ploeggenoten en Moto2 titelrivalen en ze gaven in Portugal geen duimbreed toe aan elkaar. Fernandez vertrok vanop pole en pakte de leidng. Remy Gardner diende eerste af te rekenen met een opzittende Bezzecchi en vocht zich daarna naar voren, waar hij Fernandez onder druk zette en uiteindelijk de leiding afsnoepte. Gardner reed naar de zege en verlaat nu Portimao met 23 punten voorsprong op zijn rookie teamgenoot Fernandez. Dat is een serieuze stap naar de titel, maar nog net niet genoeg. Het volstaat dat Gardner in Valencia valt en dient op te geven, en als Raul Fernandez dan wint… De titel is dus nog niet helemaal begeven. Sam Lowes vervolledigde in Portugal het podium voor Elf VDS Racing en onze landgenoot Barry Baltus eindigde met de NTS-machine op de 20Ste plaats.