Home > #Hoofdnieuws > Het waanzinnige jaar van WRT

Het waanzinnige jaar van WRT

Het Belgische Team WRT heeft de FIA World Endurance Championship LMP2-titels bij zowel de teams als rijders toegevoegd aan de al indrukwekkende oogst van 2021. Het Belgische team en zijn rijderstrio Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi wonnen de slotmanche van het WK Uithouding en verzekerden zich zo van de wereldtitel.

Foto: © Brecht Decancq

De dubbele zege in Bahrein volgt op de overwinning in de 24 uur van Le Mans, waardoor Team WRT drie successen in zes wedstrijden op zijn naam schrijft. Voor het eerste volledige jaar in de LMP2-racerij had Team WRT niet van een beter resultaat kunnen dromen. Eerder dit seizoen veroverde Team WRT al de beide titels in de ELMS (Robert Kubica, Louis Deletraz en Yifei Ye), de GT World Overall en de GT World Sprint Cup dankzij onder meer Charles Weerts en Dries Vanthoor.

WRT Team Principal Vincent Vosse was duidelijk een gelukkig man toen het doek van het WEC-seizoen viel: “Wat kan ik zeggen aan het einde van zo’n uitzonderlijk seizoen voor Team WRT in LMP2 en GT3 en dit grote succes in het FIA WEC? Ik denk niet dat er vanavond een meer gelukkige teambaas in de wereld is! Ik ben echt ontzettend trots op het werk dat het hele team en de rijders het hele jaar hebben verricht. Vandaag waren ze gewoon fantastisch. Het zal heel moeilijk worden om een seizoen als dit te herhalen, maar nu is het tijd om te vieren!