Home > Circuit > ADAC GT Masters Nürburgring: Mies-Feller kampioen, Vanthoor-Weerts geven op

ADAC GT Masters Nürburgring: Mies-Feller kampioen, Vanthoor-Weerts geven op

Een tiende plaats was voor Christopher Mies, Ricardo Feller en Montaplast by Land Motorsport voldoende om met hun Audi R8 LMS de titels bij de rijders en de teams in de wacht te slepen. Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller wonnen met hun SSR Performance Porsche de wedstrijd en mogen zich vice-kampioen noemen. Dries Vanthoor en Charles Weerts moesten de strijd vroegtijdig staken.

(Foto: © ADAC GT Masters)

Gestart vanop de derde plaats werd de Team WRT Audi van Dries Vanthoor in de eerste ronde achteraan aangetikt waardoor onze landgenoot spinde en de wagen schade opliep. Omdat bij het uitkomen van de eerst bocht ook al een zware aanrijding tussen een Porsche en een Audi gebeurde werd de race stopgezet.

Bij de herstart werd de wedstrijd ingekort tot 43 minuten. Dries Vanthoor, die toch nog achteraan op de startgrid stond, kon de wedstrijd niet verderzetten.

Na de verplichte pitstops nam Mathieu Jaminet de kop over van de Herberth Motorsport Porsche van Bachler-De Silvestro, die de snelste tijd in de kwalifcatie had genoteerd. Maro Engel en Luca Stolz telden voor de race zeventien punten achterstand op Mies-Feller, maar mochten hun titelambities dan al opbergen. Voor de aanrijding met Preining en Vanthoor in de openingsronde kreeg hun Toksport WRT Mercedes een drive through-straf.