Home > Moto > MotoGP > MotoGP Portimao: Bagnaia met vijfde pole op rij!

MotoGP Portimao: Bagnaia met vijfde pole op rij!

Francesco “Pecco” Bagnaia breekt tegenwoordig potten in de MotoGP kwalificatiesessies want de Italiaan stuurde zijn Ducati op Portimao voor een vijfde opeenvolgende keer naar de pole position!

foto: (c)motogp.com

De strijd om de beste startplaats werd een mooi duel tussen de Ducati teamgenoten Jack Miller en Francesco Bagnaia. Miller leek het laken naar zich toe te gaan trekken maar een reeks ongelofelijke tijdsverbeteringen van Bagnaia brachten hem nog maar eens op de pole. Miller moest zich tevreden stellen met de tweede startplaats. De voorste startrij werd vervolledigd door de Suzuki van uittredend wereldkampioen Joan Mir, die hier verrassend genoeg voor de allereerste keer start vanop de eerste rij in zijn MotoGP carrière van 48 Grand Prix! De wereldtitel is sedert Misano al gegeven aan Quartararo maar het gevecht voor het vicekampioenschap tussen Bagnaia en Mir gaat door.

Kennen we morgen de kampioenen in Moto2 en Moto3?

In Moto2 is de strijd nog niet beslist en de titelpretendenten en Red Bull KTM teamgenoten Raul Fernandez en Remy Gardner starten er morgen naast elkaar op de eerste startrij. Voor Fernandez was het al zijn zevende pole van het seizoen. Onze landgenoot Barry Baltus haalde met de NTS machine een 12de tijd in Q1 en start morgen op de 26ste plaats. Gardner vertrekt morgen met 18 punten voorsprong op zijn rivaal Fernandez.

In Moto3 ging de pole naar Sergio Garcia (MuchoNeumaticao GASGAS Aspar Team), die naast zich op de eerste rij John McPhee (Petronas Sprinta Racing) en Adrian Fernandez (Sterilgarda Max Racing Team) krijgt. De titelkandidaten liggen wat achter met een vierde plaats voor Dennis Foggia (Leopard Racing) terwijl puntenleider Pedro Acosta (Red Bull KTM) nog maar eens een matige kwalificatie afwerkte en morgen vertrekt vanop een 14de plaats. Acosta heeft 21 punten voorsprong op Foggia en kan morgen wereldkampioen worden als hij vier punten goedmaakt op de Italiaan en Portugal verlaat met minstens 25 punten voorsprong.