Home > #Hoofdnieuws > BRC Condroz: publiek ontsiert eerste wedstrijddag

BRC Condroz: publiek ontsiert eerste wedstrijddag

In Hoei doet het lokale publiek zijn reputatie weer alle eer aan. De proeven 11 en 12 worden in principe niet meer verreden en dat vanwege veelal dronken toeschouwers, die alle aanwijzing van de organisatie negeren en zo de rallysport in een bijzonder slecht daglicht plaatsen. Dat maakt dat de stand na KP10 meteen de stand na de eerste dag is, een eerste dag die Stéphane Lefèbvre en Renaud Jamoul in hun DG Sport Citroën C3 als leiders afsluiten.

Het is een oud zeer, het weinig geciviliseerde publiek van de Condroz, in die mate dat de gemeenten nu ingrijpen en de start van de KP’s verbieden. Zo werd KP12 (Héron) op last van de autoriteiten verboden, nadat KP11 Bas-Oha al werd geneutraliseerd. Eerder waren er ook al problemen met KP9 en KP10 die later dan voorzien van start gingen of deels geneutraliseerd werden.

De Fransman Lefèbvre leidt dus met 7,9 seconden bonus op Adrian Fernémont (Skoda) en 8,3 seconden op Grégoire Munster (Hyundai). Ghislain de Mevius is de enige andere deelnemer die nog zege-aspiraties mag koesteren, al volgt hij wel al op 16,1 seconden van de leider. Vincent Verschueren (VW) is vijfde, maar al op 36 seconden, voor Cédric Cherain (Skoda) en Cedric De Cecco (Citroën). Sébastien Bédoret, Kris Princen en PJM Cracco (Skoda) maken de top 10 vol, maar ver achter de leiders. Opvallend, er waren bij de toppers amper incidenten en al helemaal geen opgaven.

Morgen zijn er in principe zes proeven, al is dat met het ‘fijne’ publiek in Hoei uiteraard onder voorbehoud.