Home > #Hoofdnieuws > BRC Condroz: Lefèbvre neemt commando in handen, verschillen worden groter

BRC Condroz: Lefèbvre neemt commando in handen, verschillen worden groter

De vierde, vijfde en zesde proef van de 47ste editie van de Condroz hebben voor een behoorlijke schifting gezorgd. Vooraan hebben Stéphane Lefèbvre en Renaud Jamoul een kleine kloof op een groepje van drie achtervolgers uitgebouwd, terwijl achter de top 4 een ware kloof gaapt. Het Frans-Belgische duo in de Citroën C3 Rally2 zette in de drie KP4s telkens de snelste tijd neer. Ghislain de Mevius maakte in KP4 een kleine fout en is de eerste van de titelpretendenten die seconden inleverde.

Lefebvre en Jamoul lijken op kruissnelheid te komen. Na hun winst in KP3, namen ze, op slicks, ook de KP’s 4, 5 en 6 voor hun rekening en ze hebben nu bijna zeven seconden voorsprong op Adrian Fernémont (Skoda) en exact acht op Grégoire Munster (Hyundai). Ghislain de Mevius moet na zijn schuivertje al bijna veertien seconden goedmaken. Achter de top 4 ontspint er zich een leuke strijd tussen Cédric De Cecco (Citroën) en Vincent Verschueren (VW Polo) voor de laatste plaats in de top 5, terwijl Cédric Cherain na een moeilijke start nu zevende is. Sébastien Bédoret, PJM Cracco en Kris Princen (alle Skoda) maken de top 10 volledig. Opvallend, de outsiders gingen op regenbanden de baan op, de toppers deden het op slicks.

Na een snelste tijd van Ghislain de Mevius op de openingsproef in Engis en Grégoire Munster in Villers-le-Temple, realiseerde Stéphane Lefebvre met zijn Citroën C3 Rally2 vier snelste tijden op rij. Na zes proeven heeft de Fransman de leiding in handen met 6″4 voorsprong op Adrian Fernémont: “We hebben in de tweede halve ronde gekozen voor sticks, nadat ik vanochtend op regenbanden startte. Ik heb geprofiteerd van het feit dat ik de weg kon openen, zodat de proeven er nog proper bij lagen, maar ik heb zeker niet overdreven gesneden in de bochten om het de anderen moeilijk te maken. Ik heb niet het gevoel dat we veel risico’s hebben genomen. Het loopt gewoon goed.

In de categorie voor GT’s voert Romain Delhez de stand aan met 1’44” voorsprong op Stefaan Prinzie. Bij de Juniors heeft Charles Munster een mooie bonus van 27″6 op Thibaud Mazuin, maar in de Stellantis Rally Cup moet hij voorlopig zijn meerdere erkennen in Gino Büx die 28″1 voorsprong heeft. In de Clio Trophy Belux ziet het er goed uit voor Gilles Pyck, die de leiding heeft met 16″5 voorsprong op Benoit Verlinde en 20″6 op Tom Rensonnet. In Historic was Bjorn Syx na KP 5 de snelste, voor Didier Vanwijnsberghe en Dirk Deveux.

Opvallend, ondanks de zeer moeilijke omstandigheden, zijn nog alle toppers in koers en bleven zware crashes tot dusver uit. Deze namiddag en avond volgen opnieuw zes proeven, met een finish van de eerste dag rond de klok van zeven uur.