Home > Circuit > ADAC GT Masters Nürburgring: Mies-Feller winnen, Weerts-Vanthoor tiende

ADAC GT Masters Nürburgring: Mies-Feller winnen, Weerts-Vanthoor tiende

Dit weekend vindt op de Nürburgring de laatste manche van de ADAC GT Masters plaats. Vanmiddag reden Christopher Mies en Ricardo Feller in een Audi, na reeds van pole te zijn vertrokken en onder een herfstzon, van start tot finish aan de leiding. Charles Weerts en Dries Vanthoor eindigden als tiende.

(Foto: © ADAC GT Masters)

Door het inzetten van het circuit in de Eifel als hulpcentrum bij de overstromingen van afgelopen zomer, werd de wedstrijd van begin augustus naar het eerste weekend van november verplaatst. Mies-Feller stonden voor aanvang met 165 punten aan de leiding en hadden vier punten voorsprong op Maro Engel en Luca Stolz. Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller volgden als derde duo met 148 punten.

Achter de onbedreigde winnaars van Montaplast by Land Motorsport, werden Jaminet-Ammermüller tweede met hun Porsche van SSR Performance voor Christian Engelhart en Thomas Preining met een Porsche van KÜS Team Bernhard. De andere kanshebbers op de titel, Engel-Stolz, werden met de Mercedes van Team Toksport WRT vierde.

Charles Weerts en Dries Vanthoor begonnen de wedstrijd als dertiende. In een Team WRT Audi die bij het geharrewar na de start linksvoor schade opliep, leverden ze de hele race strijd in het middenveld en reden als tiende over de eindmeet.

Mies-Feller (193 punten), Engel-Stolz (176 punten) en Jaminet-Ammermüller (168 punten) bepalen morgen vanaf 15u30 tijdens de afsluitende race van het seizoen wie kampioen wordt.