Home > #Hoofdnieuws > Interview Ghislain Cordeel: “Ik wil verder in de Carrera Cup Benelux”

Interview Ghislain Cordeel: “Ik wil verder in de Carrera Cup Benelux”

Ghislain Cordeel maakte dit seizoen zijn comeback in de autosport en na een wat moeizame start, reed de jonge Oost-Vlaming een mooi laatste weekend in de Porsche Carrera Cup Benelux, met onder meer een eerste podium. Cordeel zet het seizoen nu in het Midden-Oosten verder, uiteraard aan boord van de GP Elite Porsche 992 GT3 Cup.

Foto: © Porsche Challenge Middle East

De achterstand die ik eerder dit jaar door mijn gebroken sleutelbeen had opgelopen – net voor de eerste testen van het seizoen – heb ik gedurende heel het jaar meegedragen”, vertelt de oudste van de broers in Bahrein, waar de eerste meeting van de Porsche Challenge Middle East op het programma staat. “Daarom wil ik samen met GP-elite me maximaal op het nieuwe seizoen voorbereiden door zo veel mogelijk kilometers af te malen met de wagen. Hier kan ik me focussen om een beter piloot te worden alsook de nodige race ervaring op te doen.

Waarom de keuze voor de competitie in het Midden-Oosten?

“Als elk seizoen een kopie is van het seizoen ervoor, zie je wellicht minder progressie dan je zou willen. Hier moet ik uit mijn comfortzone komen en moeten racen op circuits waar ik nog niet heb gereden en dat zal me zeker in mijn leerproces helpen.”

Wat brengt de toekomst voor Ghislain Cordeel?

“Mijn ambitie is natuurlijk om zover mogelijk te komen en misschien wel Supercup mee te rijden, maar zo ver ben ik nog niet. Over 2022 kan ik nog niet veel zeggen, want er is nog niets beslist. Ik hoop wel om volgend jaar opnieuw aan de Porsche Carrera Cup Benelux deel te nemen.”