Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Bahrein: wat staat er op het spel?

FIA WEC Bahrein: wat staat er op het spel?

Met de 8 uur van Bahrein eindigt dit weekend het FIA WEC 2021. Waar Toyota zich afgelopen weekend al van de wereldtitel bij de constructeurs verzekerde, moeten de andere beslissingen nog vallen. Een kort overzicht.

Foto: © John Rourke/AdrenalMedia.com

Bij de Hypercars is het al Toyota wat de klok slaat. De Japanners zijn al zeker van de wereldtitel bij de constructeurs, bij de rijders vechten de twee trio’s van Toyota in Bahrein om de titel: de #7 met Lopez-Kobayashi-Conway en de #8 van Hartley-Buemi-Nakajima. Bij de GT’s is de strijd spannender, met tweemaal Ferrari versus Porsche. Bij de rijders leiden Alessandro Pier Guidi en James Calado (Ferrari) met exact één punt meer dan Kevin Estre en Neel Jani (Porsche), terwijl bij de merken Porsche één punt meer telt dan de Italiaanse concurrentie.

In LMP2 is het zowel bij de rijders als teams een zaak van WRT tegen Jota Sport, met uiteraard Stoffel Vandoorne in de #28 Jota Sport Oreca als dichtste achtervolger van de Belgische leiders. Het verschil bedraagt amper vijf punten. In GTE Am tot slot vertrekken AF Corse Ferrari en het trio Rovera-Perrodo-Nielsen als leiders in de slotmanche.

De finalewedstrijd van het seizoen start zaterdag om 12u00 onze tijd en is goed voor een barema 1,3 wat betreft de punten!