Home > Electric > Formula E 2022: ook Jaguar klaar voor nieuw seizoen

Formula E 2022: ook Jaguar klaar voor nieuw seizoen

Na Envision maakt nu ook Jaguar zijn kleuren voor het komende seizoen 2022 van de Formula E bekend. Na de meest succesvolle Formule E-campagne van het team, waarbij Jaguar Racing als tweede eindigde in het wereldkampioenschap voor teams, gaat het Britse raceteam het laatste Gen2-seizoen in met de Jaguar I-TYPE 5, met een rijderduo, met name Sam Bird en Mitch Evans.

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-rijder #9: “Nu we seizoen acht van het ABB FIA Formula E World Championship ingaan, overdenk ik hoe ver we als team zijn gekomen sinds we ons bij het kampioenschap hebben aangesloten. Tijdens de voorbije vijf seizoenen hebben we een constante verbetering laten zien en het was een eerbewijs voor het team dat we vorig seizoen de tweede plaats in het kampioenschap konden vieren. Nu we als Jaguar TCS Racing aan een nieuw tijdperk beginnen, kijk ik er met spanning naar uit om het circuit op te gaan en dit seizoen de strijd met onze rivalen aan te gaan, met als doel de hoogste trede van het podium.

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-rijder #10: “Vorig seizoen hebben we samen veel succes geboekt met enkele overwinningen en heb ik veel geleerd over het team en over hoe we het meeste uit de Jaguar I-TYPE 5 kunnen halen. De prestaties van vorig seizoen tonen aan dat we een goede succesformule hebben en met dezelfde rijders en racewagen kijk ik er erg naar uit om onze rivalen op het circuit te verslaan en Jaguar TCS Racing in een winnende positie te brengen. Het kampioenschap is zeer competitief, maar we zijn er volledig op gefocust om punten te blijven scoren en voor overwinningen te strijden. Het wordt weer een spannend seizoen waarin elke kwalificatie, elke race en elk punt telt.

Jaguar TCS Racing zal op 28 en 29 januari 2022 aantreden in de straten van Diriyah, Saoedi-Arabië, voor de eerste van 16 races in 12 steden wereldwijd.