Home > Rallycross > DIVERS > WRX: 14 rijders voor de seizoensfinale

WRX: 14 rijders voor de seizoensfinale

Eind november wordt het slotweekend van het FIA Wereldkampioenschap rallycross georganiseerd op de Nürburgring in Duitsland. Veertien rijders prijken er op de deelnemerslijst die vandaag werd vrijgegeven.

Van die veertien zijn er vijf die tijdens de double-header tijdens het weekend van 27 en 28 november in theorie nog kans maken op de wereldtitel. De Zweed Timmy Hansen heeft als leider uiteraard de beste papieren in handen met zijn Peugeot 208 van Team Hansen maar we zijn er van overtuigd dat Hansens landgenoot Johan Kristoffersson in een weekend waarbij 60 punten te rapen vallen zich niet zomaar gewonnen zal geven. Kristoffersson heeft met zijn Audi S1 een achterstand van 17 punten. Timmy’s jongere broer Kevin Hansen is voorlopig derde en ook het Hyundai-duo Niklas Grönholm en Krisztian Szabo heeft nog een waterkansjes.

Onder de deelnemers zien we ook die van kersvers Europees kampioen in de klasse RX3, Yury Belevskiy. Belevskiy zal aantreden met een Audi S1 van Volland Racing en heeft in Frankrijk reeds ervaring opgedaan met een Supercar-bolide. Ook de Fransman Davy Jeanney is na een afwezigheid van zo’n drie jaar nog eens van de partij, en dat met een Hyundai i20. En uiteraard is ook onze landgenoot Enzo Ide er opnieuw bij met zijn Audi S1 en dat als teamgenoot van Johan Kristoffersson.

De deelnemerslijst voor RX2e, waar onze landgenoot Guillaume De Ridder kans maakt om kampioen te worden, wordt later gepubliceerd.