Home > Rally > Divers > Rallyfiguur van de week: Tuur Vanden Abeele

Rallyfiguur van de week: Tuur Vanden Abeele

Foto’s ©: Lorenz Deschuyttere

1. Wie is Tuur Vanden Abeele?
44Jaar en mede-zaakvoerder van Climawest. Reeds heel mijn leven gek op alles waar een motor aanhangt of insteekt.

2. Van welke wedstrijd droom je?
Als ik dan eentje moet kiezen zou het Monte Carlo zijn. Dit vanwege zijn historisch karakter, de prachtige streek en zijn uitdagend parcours.

3. En van welke rallywagen?
Er zijn natuurlijk veel wagens waar ik wel graag eens mee zou rijden. Maar mijn voorkeur gaat dan toch naar de oudere generatie. Namelijk de Subaru Impreza WRC S3 waar Colin McRae ooit nog mee schitterde! Een prachtig en krachtig rallybeest. Ja, ik ben nogal nostalgisch.

4. Wie is je voorbeeld?
Er zijn er meerdere, maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor Marcus Grönholm. Marcus was een toppiloot met een zeer groot gevoel voor humor. Vooral de humor mankeert toch wel de laatste 10-15 jaar. Als je kijkt naar de WRC wedstrijden begin de jaren 2000 was humor keer op keer aanwezig. Ook dit maakt de sport aantrekkelijk. Jammer dat dit nu zowat is verdwenen. Alles is een beetje te serieus geworden voor mij.

5. Wat wil je nog bereiken?
Wat ik nog wil bereiken…. moeilijk vraag. Ten eerste op huidig moment één worden met onze nieuwe Porsche samen met Stijn. De GT3 is voor ons de beste keuze geweest. Als we deze nog wat beter leren kennen gaan we nog mooie dingen kunnen tonen. Daar ben ik van overtuigd. Ten tweede nog lang kunnen rally rijden en regelmatig een “koerske” te kunnen rijden in het buitenland! Dit zou al zeer mooi zijn!