Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Bahrein: Toyota wint, Belgen bovenaan in LMP2

FIA WEC Bahrein: Toyota wint, Belgen bovenaan in LMP2

De Toyota GR010 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez finishte met een ruime 54 seconden voorsprong op teamgenoten Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley in de voorlaatste manche van het WK Uithouding. De Belgen speelden een hoofdrol in LMP2 met een prachtige overwinning voor Team WRT en een tweede plaats voor Stoffel Vandoorne.

(Foto: © FIA WEC)

In vergelijking met de kwalificatie waren in de zes uur durende wedstrijd de rollen bij Toyota Gazoo Racing omgekeerd, met nu de #7 vooraan. De Alpine van André Negrão, Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxiviere kon geen vuist maken tegen de Japanse bolides en vervolledigde het podium op een derde plaats.

Bij de LMP2’s nam Team WRT net voor halfweg de kop. Ze controleerden de wedstrijd en finishten met een voorsprong van ruim één minuut op de Jota Sport #28 van Sean Geleal, Stoffel Vandoorne en Tom Blomqvist. Door deze overwinning neemt Team WRT ook de leiding in het kampioenschap van LMP2 met 5 punten voorsprong op de Jota Sport #28.

Bij de tweestrijd tussen Porsche en Ferrari in GTE Pro behielden de Duitsers een hele race de bovenhand. De #92 van Kevin Estre en Neel Jani kwam als eerste over de finish. In het WK leiden de Ferrari-rijders met één punt, bij de constructeurs is het Porsche dat met één punt overschot naar de finale trekt.

In de competitieve GTE Am klasse ging de overwinning naar de TF Sport Aston Martin met Ben Keating, Dylan Pereira en Felipe Fraga aan het stuur. Sarah Bovy sloot met teamgenoten Katherine Legge en Rahel Frey een solide race met de Iron Lynx Ferrari als achtste GTE Am-wagen af. Adrien De Leener zag reeds in de openingsfase de kans op een goede klassering in rook opgaan. Zijn Dempsey-Proton Porsche verloor enkele ronden door reparaties aan de ophanging. Hij werd dertiende in deze categorie.

Volgend weekend vindt op ditzelfde circuit in Bahrein de afsluitende race van het seizoen plaats, maar met een race over acht uur die ook meer punten oplevert.