Home > Circuit > F4: Italiaans kampioenschap besluit dit weekend

F4: Italiaans kampioenschap besluit dit weekend

Het Italiaanse F.4-kampioenschap gaat voor de laatste manche van zijn achtste seizoen naar Monza. Er zullen maar liefst 35 Tatuus F.4 T014-eenzitters het circuit op gaan, aangedreven door de 160 pk sterke Abarth T-Jet-motor, die nauw is afgeleid van van die in de 595 en 695 straatauto’s. Het seizoen 2021 wordt dan ook afgesloten met gemiddeld 32 auto’s op de baan bij elk evenement. Deze cijfers zetten de Italiaanse serie als maatstaf in het internationale motorsportlandschap, met een technisch pakket dat volledig “made in Italy” is en over de hele wereld wordt geĆ«xporteerd.

foto: (c)stellantis/press-office

Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing) haalde al in de voorlaatste manche de titel, maar achter hem strijden Tim Tramnitz (US Racing) en Leonardo Fornaroli (Iron Lynx)nog om het vice-kampioenschap. Bij de rookies is de titelstrijd nog niet voorbij. De Rus Nikita Bedrin (Van Amersfoort Racing) moet nog rekening houden met de Deen Conrad Laursen (Prema Powerteam) en met Lorenzo Patrese (AKM Motorsport), de zoon van voormalig F1 vedette Riccardo Patrese.

Voor onze landgenote Maya Weug (Iron Lynx Ferrari Driver Academy), die eerder deze week nog een test kreeg toegezegd in de FIA F3, is het de laatste kans om belangrijle punten te scoren. Toch nog meegeven dat Bearman ook nog steeds in de running is voor de Duitse F4 titel, daar valt de beslissing pas in het weekend van 5-7 november.