Home > Rally > Dakar: met een helm van BLANCHIMONT

Dakar: met een helm van BLANCHIMONT

Het creatieve merk BLANCHIMONT heeft een nieuwe helm voorgesteld, ontworpen in samenwerking met de Luikse kunstenaar Dany Visentin, voor de tweede editie van de Dakar Classic die in januari 2022 zal plaatsvinden.

Beeld: © BLANCHIMONT

Voor zijn deelname aan de Dakar Classic-rally wilde een klant van BLANCHIMONT een nieuwe helm die naar de authentieke Parijs-Dakar zou verwijzen, edities die hij als adolescent volgde. Zich inspirerend op de mythische gele en blauwe kleuren van de zegevierende Peugeot 205 en 405 turbo 16 van destijds, creëerden de Luikse kunstenaar Dany Visentin en de ontwerper BLANCHIMONT een kunstwerk dat verwijst naar “La Linea” van Osvaldo Cavandoli, waarin bovendien het universum van grote, felgekleurde vlakken van de kunstenaar is verwerkt.

Dit werk is een eerbetoon aan de helden, zowel beroemd als anoniem, die zich per motor, auto of vrachtwagen hebben onderscheiden in de Afrikaanse woestijnen. Deze kunsthelm, gebaseerd op een Stilo WRC DES carbon Rally model, is zowel een door de Fédération Internationale Automobile goedgekeurde helm (FIA norm 8859-2015) als een kunstwerk. Zoals alle creaties van BLANCHIMONT is het gesigneerd door de kunstenaar die eraan meewerkte en gaat het vergezeld van een certificaat van echtheid.

Meer info? www.manufactureblanchimont.com