Home > #Hoofdnieuws > BTCC 2021: Sutton volgt zichzelf op

BTCC 2021: Sutton volgt zichzelf op

Ashley Sutton verlengde vorige zondag tijdens de finale in Brands Hatch zijn titel in het BTCC. Mathematisch maakten nog vijf piloten kans op de titel, maar met 32 punten voorsprong op Colin Turkington kon Infiniti-rijder Sutton enigszins ontspannen aan de laatste meeting van drie races beginnen. Turkington wist in zijn West Surrey Racing-BMW de kloof niet meer te dichten en Sutton zette met een overwinning in de laatste wedstrijd nog de kers op de taart.

Tekst: Peter Crauwels / Foto: © BTCC

Het British Touring Car Championship verwierf vooral tijdens haar supertoerisme periode in de jaren negentig internationale faam. Meerdere automerken engageerden zich in die tijd, de Renault Laguna werd zelfs door het Formule 1 team Williams geprepareerd, en de piloten, van voormalig Formule 1 coureurs tot toerwagenspecialisten, kwamen uit alle windstreken. Ook onze landgenoten Eric van de Poele en Vincent Radermecker streden enkele seizoenen in dit ultra competitieve sprintkampioenschap.

De laatste jaren komen de rijders uit Groot-Brittannië en heeft de serie haar specifieke NGTC (Next Generation Touring Car) reglement voor de opbouw van de wagens. Volgend jaar worden de auto’s met een uniform hybride systeem uitgerust om ze nog wat extra kracht te geven en staan er wederom tien weekends met dertig races op de kalender.