Home > #Hoofdnieuws > MotoGP: Marquez wint in Misano, Fabio Quartararo is wereldkampioen 2021

MotoGP: Marquez wint in Misano, Fabio Quartararo is wereldkampioen 2021

Met nog vier rondes te gaan verdampte alle hoop van Francesco Bagnaia om nog mee te spelen voor de titel. Toen de Italiaan in de gravel beet in de befaamde Bocht 15 op Misano, wist Fabio Quartararo dat hij als wereldkampioen de Yamaha over de lijn zou sturen.

Tot dan had “Pecco” Bagnaia geen voet verkeerd gezet. Hij stuurde vanop pole de Ducati naar de leiding en hield eerst teamgenoot Jack Miller achter zich en dan een opzittende Marc Marquez (Repsol Honda). Meer nog, ondanks de druk van Marquez kon Bagnaia er nog snelste rondes uitpersen en voor Marquez leek er geen weg rond de rode machine. Tot op vier rondes voor de finish de Ducati tegen de vlakte ging. Game over. Fabio Quartararo moest zijn Yamaha vanop een 15de positie naar voren hijsen. De valpartijen van zowel Miller als Bagnaia een resem inhaalmaneuvers brachten hem aan de finish op een vierde plaats en met de titel van wereldkampioen 2021.

Marc Marquez ging naar een gemakkelijke zege, met Repsol Honda teamgenoot Pol Espargaro op de tweede plaats Enea Bastianini die met de “oude” Avintia Ducati nog een prachtige podiumplaats pakte. Er kwam uiteraard nog een uitgebreide kroningsceremonie voor Quartararo en er was het afscheid van Valentino Rossi aan het Italiaanse publiek, want dit was zijn laatste MotoGP wedstrijd in eigen land.

Moto2 strijd blijft nog open

In Moto2 nam de kampioenschapsstrijd een dubbele wending. Sam Lowes (Elf MarcVDS) leek vanop pole op weg te gaan naar de zege en puntenleider Remy Gardner (Red Bull KTM) keek aan tegen een long-lap penalty voor wat gespierde actie aan het begin van de wedstrijd. Dat leek de Australiƫr punten te gaan kosten, maar dan, en in dezelfde ronde, ging zijn teamgenoot en WK rivaal Raul Fernandez aan hoge snelheid in de gravelbak. Vooraan moest Lowes eerst nog afrekenen met Canet en aan de finish zorgde Augusto Fernandez nog voor een MarcVDS dubbelzege. Remy Gardner kwam nog als zevende over de streep en loopt, ondanks alles, zelfs nog verder uit. Raul Fernandez moet nu een gat van 17 punten dichten met nog twee wedstrijden en dus 50 punten maximaal te verdienen. Onze landgenoot Barry Baltus deed wat hij kon en eindigde op de 17de positie.

In Moto3 was er de winst voor Dennis Foggia (Leopard Racing), voor Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo). Klassementsleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) werd derde en blijft ruim aan de leiding van het kampioenschap.