Home > #Hoofdnieuws > 24H2CV: laat het feest beginnen!

24H2CV: laat het feest beginnen!

Het aftellen is nu echt begonnen! Vanaf vrijdag staan de vrije trainingen van de editie 2021 van de 24H2CV op het programma op het mooiste circuit ter wereld en dat voor niet minder dan… 101 2PK, Dyane, Burton en C1 die zich nestelen in de beide pitstraten van het circuit in de Ardennen. Het weekend kondigt zich schitterend aan, met ook een sportieve strijd in de diverse klassen die meer dan de moeite waard zal zijn.

De C1 zijn steeds talrijker, maar de diverse 2PK blijven toch de sterren van de drie dagen durende show. Net als de andere wedstrijden van de 2CV Racing Cup, is ook deze 24-uursrace een zaak van echte kenners en specialisten. Nog voor deze editie van de zeer authentieke 24-uursrace hadden de teams BNLL, CGS, Beaufort Racing, La Botte en JMCE al het genoegen om champagne te proeven, wat maakt dat de andere teams zeker gemotiveerd zullen zijn om nu hetzelfde te doen.

Bovenaan het lijstje favorieten staan dan ook de bolides van de formatie BNLL, met #42 van Devos-Jassogne-Nopère, de #65 van Crespin-Crespin-Crespin-De Kelper en de #74 van Denis-Denis-Roustan-Tefnin, maar ook JMCE Racing met de #1 van Bertho-Beckman-Denis-Hebette en de #10 van Licops-Licops-Licops-Lacroix, naast La Botte by Beaufort Racing met de #5 van Furlotti-Beaufort-Istas-Caprasse en ook CGS-Racingteam met de #70 van Hooreman-Dermont-Perrin-Palttala… en die namen zeggen u zeker iets!

Maar deze diverse winnaars van wedstrijden in de 2CV Racing Cup krijgen heel wat concurrentie en dan denken we onder meer aan de #3 Mickey Racing van Berben-Marquet-Marquet-Speleers, de #8 Phoenix Racing van Santkin-Hemroulle-De Bonhome-Jossieaux, de #14 The Golden Horse 1 van Blaise-Louys-Kauffman-Cremer, de #16 The Golden Horse 2 van Blaise-Schmidt-Piette, de #17 MCC Team Seventeen HAFA van Graham-Tiggeler-Lagorce-Sparrow, de #18 Chatreix by Trapanelle Compétition van Businaro-Ehrhardt-Rowland-Hery, de #33 FKR-M1 van Bouchereau-Bressan-Minet-Pecoraro, de #55 AG Racing Box van Houben-Abrahams-Abrahams-Jaminet, de #88 Racing Team Gaumais van Cousin-Dos Santos-Dropsy-Lhuire-Struyven, de #129 de Van Gysegem-Renaud-Muller-Detry…. Bij de teams die we minder vaak zien noteren we toch ook de #46 JCL Driving by PI-R System van van der Straten, Cristinelli, Detrait en Lempereur.

De #47 2CV Wet Dream RT van Mertens-Van Wijmeersch-Van Israel-Schwartz doet het solo in de categorie ‘Améliorée, maar de categorie ‘Proto’ staat dan weer in het teken van een Frans-Belgisch duel tussen de #31 2PK Racing Team van Willaert-Staelen-De Bel-Schollaert en de #90 2CV van Feu de Brethenoux-Brethenoux-Guignard-Durigneux-Lercher-Asselborn. Ook in ‘Classique’ gaan we internationaal met de #13 Mehari 2CV Passion Racing Team van Guillaume-Sailly-Chenier, uit Frankrijk, de #98 Retro Racing Team van de Belgen Van De Velde-Van Den Brande-Arys, de #123 van onze Noorderburen van het Dutch Dyane Racing Team met Van Koppen-Van Der Goes-Van Der Voort-Van Der Voort, zonder de #161 Les Bielles du Giel, met de Fransen Bouillard-La Scala-La Scala te vergeten! In ‘Xpérimentale’ zien we twee wagens van Burton, met de #77 Burton Technifutur Campus van Marville-Pirlot-Dahm en de #78 Burton Gascard 78 van Gascard-Collin-Pire die het opnemen tegen de #80 Collé-Carfix RT van Van Hees-Vansprengel-Vanden Driessche.

De C1 heeft de herfstwind in de zeilen!

Het is zonder meer de meest toegankelijke klasse om op circuit te racen: de C1 Racing Cup en dat vertaalt zich in de groei van de klasse! Zo staan er zaterdag niet minder dan 60 identieke bolides op de startgrid, met heel wat teams die uitpakken met grote namen. Deze klasse is duidelijk aan een opmars bezig.

Laten we beginnen met Jean-Claude Andruet, drievoudig winnaar in het WK Rally en ex-winnaar van de 24 uur van Spa, die het doet met Jean-Pierre ‘Vande’, Julien Thonus en de tweeling Arnaud en Xavier Vandermeulen in de #439 Team Ecurie Francorchamps. Maar er is ook niemand minder dan de voorzitter van de MR, Georges-Louis Bouchez die een zitje heeft in de #202 Lovicoli Racing en wat te zeggen van het spectaculaire trio Freddy Loix, Pascal Gaban en Fred ‘Krugger’ in de #260 Citropol of de broers Jonathan, Kevin en Dylan Borlée in de #264 Classic & Tastefull Racing by Kimy Racing van de familie Leempoel. Echter dat is nog niet alles, want in de #270 Pêcheur de Lunes – zien we Cherain, De Cecco, Muth, van de Poele, Bouvy, De Pauw en andere het doen voor het goede doel. Xavier Schene, hoofd van RACB Sport, zit in de #246 Oak3 Racing Team. Spa-Francorchamps is dus meer dan ooit de ‘Place To Be’ !

Maar hoogstwaarschijnlijk vinden we de winnaar van deze editie mogelijk eerder tussen de vaste waarden van de C1 Racing Cup. Wie Falt Racing, de laureaat van 2019 opvolgt… weten we zondag rond de klok van vijf uur! Tot de kanshebbers behoren zeker de #216 Ca Roule Racing van Muller-Loly-Franken-Dethier, de #219 KMD 219 van Van Hove-Close-Van Bael-Peeters, la de 223 Kimy Racing van Mathot-Mathot-Paque, de #227 Rouxhet Racing Team van Rouxhet-Rouxhet-Rouxhet, de #228 Gaban Motorsport (2de in 2019) van Gaban-Alsteens-Alsteens, de #230 REV-Team by Kimy Racing van Frère-Gouverneur-Lefevre Bauthiere-Mathon, de #232 Neo Speed by Kimy Racing van Do-Le Leu-Petralia-Devis, de #240 Citropol van Lorquet-Lorquet-Jeukenne, de #241 Wamb Racing van Buschaert-Buschaert-Meurisse-Van Zandycke, de #254 United Motorsport Company van Van Mechelen-Mertens-Van Kuyk-Leten-Ronzani, de #257 Mecaperformance van Demeyer-Fontana-Cagnina-Delhase-Bouillon, de #258 Canal Performance van Canal Roblès-Gathy-Selak-Roiseux, de #259 GPC Motorsport van Ooms-Van Herzele-Zeelmaekers, de #265 Oeste Kart 1 van Foldesi-De Groot-Bernaert-Cornelis, de #269 Global Home van Les-Roskam-Haufmann-Houbben en de #272 Lagrange 2 van Wouters-Van Den Hemel-Lagrange. En eigenlijk is deze lijst verre van volledig…

Er zijn ook enkele gelegenheidsteams die opvallen, waaronder Priarolo-Rigo-Lottefier-Henry in de #214 Fléron Automobiles als hommage aan Michel Honin, Kupper-Soussan-Collette-Donniacuo-Caprasse in de #248 KG Racing by Beaufort en Heinen-Ernst-Hayot-Deger-Grevesse-De Borman in de #288 Big Jim Racing Team!

Noteren we ook nog de aanwezigheid van een tiental C1 in de categorie ‘Guest’, met teams uit Nederland (onder meer met Cor Euser in de #699!), Duitsland en zelfs Noorwegen!

U zal zich zaterdag en zondag niet vervelen! De kwalificaties van de 24H2CV vinden tussen 10u00 en het middaguur plaats en de start is voorzien om 17u00. Het weer belooft zoals de herfst te zijn… wisselvallig, dus ideaal voor de strategen.