Home > Rallycross > WRX Portugal: Ide pakt opnieuw een finaleplaats

WRX Portugal: Ide pakt opnieuw een finaleplaats

Enzo Ide heeft tijdens de Portugese manche van het wereldkampioenschap rallycross, de zevende van het seizoen, opnieuw laten zien dat hij zijn plek op het hoogste niveau zonder meer verdient. Tijdens de finale van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross in Portugal reed de West-Vlaming in de KYB EKS JC Audi S1 naar een vijfde plaats, wat betekent dat hij naar de zevende plaats in het WK opschuift, op korte afstand van de nummer zes in het WK. Dat WK neemt nu even een korte pauze, alvorens een dubbele afspraak op de Nürburgring, op 27 en 28 november het seizoen 2021 afsluit. 

Foto: © Johan Dingenen

Enzo Ide kende een sterk weekend in Portugal, ingezet met de derde tijd in Q1, waarmee hij zijn leerproces in het World RX tijdens het Portugese weekend voortzette. Hij gaf blijk van een indrukwekkend tempo in de halve finales om opnieuw de finale te halen, net als vorige week in Spa. Die finale sloot hij als vijfde af.

Joel Christoffersson, KYB EKS JC Team Manager:

“Over het geheel genomen was het een goed weekend voor Enzo die de omloop hier niet kende. Ik ben onder de indruk van zijn snelheid, vooral in de halve finale waar hij zeer scherpe rondetijden neerzette. We komen er wel, het gaat race na race steeds beter en zijn race-inzicht begint ook erg goed te worden, dus we kijken echt naar de volgende race uit.” 

Enzo Ide:

“Ik ben blij dat ik dit weekend een nieuw rallycrosscircuit heb ontdekt, het circuit is erg mooi en nodigt echt uit om voluit te gaan. Ik was een beetje verbaasd over mezelf dat ik vrijwel meteen een hoog ritme vond, maar daarna worstelde ik een beetje met bepaalde bochten. Ik heb nog een paar kleine foutjes gemaakt, dat hoort bij mijn leerproces en had jammer genoeg een klein probleempje tijdens de finale. Het tempo was goed, maar in een bocht gebeurde er iets waardoor ik tijd verloor en dat was jammer. Ik eindigde als vijfde, maar het resultaat zou zonder dit probleem zeker nog beter zijn geweest en het podium is in optimale omstandigheden echt niet ver meer af. Het team heeft geweldig werk geleverd, we hadden een goede afstelling en ik wil het einde van het seizoen, op de Nürburgring met een nog beter resultaat afsluiten.”

De volgende meeting van het WK is meteen de laatste, maar met twee wedstrijden, op 27 en 28 november op de Duitse Nürburgring.