Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het autosportseizoen 2021 heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven, maar er lopen toch al wel wat kampioenschappen ten einde. Dat geldt niet voor de F1, want na de VS dit weekend, volgen er nog zes Grand Prix. Hamilton versus Verstappen, het houdt ons dus toch nog wel even bezig.

Foto: © Red Bull

Naast de F1 is er de voorlaatste manche van het FIA ERC of EK rally waar Andreas Mikkelsen zijn tweede internationale titel in één week kan behalen. In Portimao is er dan weer een druk weekend met prototypes en GT’s, met de laatste wedstrijden van de Le Mans Cup, de European Le Mans Series en de Alpine Eurocup. Bij de Belgische delegatie zien we uiteraard kampioen in ELMS WRT, maar ook Tom Cloet, Ugo De Wilde en Sarah Bovy.

Andere finales zijn er in Barcelona (GT Open – met vier wagens van Q1 Trackracing en Baptiste Moulin), Hockenheim (ADAC GT, met het WRT-duo Weerts-Vanthoor ) en Austin (W Series). Noteren we ook Super GT, met Bertand Baguette in Autopolis en MotoGP in Imola.

In eigen land tot slot is er de 24-uursrace voor 2CV en Citroën C1, naast een manche van de BGDC, terwijl in Koekelare er een VAS-rally plaatsvindt.