Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: tweede seizoenszege voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe

WRC Spanje: tweede seizoenszege voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben hun tweede zege van het seizoen te pakken, de vijftiende van Neuville en de tweede van de jonge West-Vlaming na Ieper eerder dit jaar. Met deze zege neemt het Belgische duo in de Hyundai een mooie optie op de derde plaats in het WK 2021. Vooraan in dat WK houdt Elfyn Evans een kans op de titel, al trekt Sébastien Ogier uiteraard als leider naar de finale van het WK in Monza van 19 tot en met 21 november.

(Foto: © WRC)

Het heeft nog even aan een zijden draadje gehangen voor de Belgen, met een Hyundai i20 WRC die na de laatste regroup weigerde te starten, maar uiteindelijk viel alles toch in de goede plooi voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe. Ze werden nog tweede in de Powerstage, achter hun teamgenoot Dani Sordo en meteen was de zege een feit. Het is een belangrijke overwinning voor Neuville, die zijn seizoen meteen veel meer glans geeft en zo goed als zeker derde wordt in het WK na een seizoen waarin niet altijd alles verliep zoals verhoopt. “Ik ben ontzettend blij hier te staan, want we hadden plots nog een hele hoop stress“, aldus een misnoegde Neuville aan de finish, die zijn vreugde amper toonde. Met dit resultaat zorgt Neuville er ook voor dat Toyota nog niet zeker is van de titel bij de constructeurs.

Thierry Neuville toonde in Spanje dat hij op asfalt werkelijk ijzersterk is, met negen beste chrono’s en vooral een ware machtsgreep na de eerste halve dag. Neuville en Wydaeghe kunnen in Monza, opnieuw op asfalt, een gooi naar een derde seizoenszege doen.

Evans blijft achtervolgen

Elfyn Evans (Toyota) werd in Spanje tweede, achter Neuville, maar voor Sordo, Sébastien Ogier (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota). Hiermee komt de Welshman terug tot op zeventien punten van de Franse wereldkampioen en dus behoudt hij een kans op zijn eerste titel. Ogier vertrekt weliswaar als favoriet naar Monza, maar de Fransman won voor het laatste in Kenia, toch al even geleden en raakte in Spanje ook niet voorbij Dani Sordo en leek bij momenten een beetje onzeker. Bij de constructeurs bedraagt het verschil tussen Toyota en Hyundai nu 47 punten, dus ook daar is de titel dus nog niet beslecht al volstaan vijf punten voor de Japanners om de wereldtitel binnen te halen.

Noteren we dat Eric Camilli (Citroën) de WRC2-klasse won en dat Emil Lindholm (Skoda) in WRC3 de zege wegkaapte.